MNOGI SU ZAPREPAŠTENI

SLUČAJ PROMJENE EURA U ROVINJU PO TEČAJU 6,1 UMJESTO 7,5: Turistička zajednica Rovinj želi zaštititi goste, ali ruke su joj vezane. Iz HNB-a su dobili odgovor koji ide u prilog mjenjačnicama

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ

Primjedbe na račun tečajne liste privatne mjenjačnice "Auro Domus" koja posluje na šest pozicija u Rovinju stigle su ovih dana i na adresu Turističke zajednice grada Rovinja. Kako saznajemo, TZ je još od sredine lipnja upoznat s iznimno nepovoljnim tečajem kune u odnosu na euro, a koji trenutno iznosi svega 610 kuna za novčanicu od 100 eura.

Naime, direktorica TZ-a Odete Sapač još sredinom lipnja obavijestila je Hrvatsku narodnu banku o situaciji u najturističkijem gradu na Jadranu, tražeći suvislo objašnjenje koje su na dnevnoj bazi od djelatnika ovog TZ-a tražili "oštećeni" gosti". Međutim, rovinjski je Ured, putem pisanog odgovora, dobio "hladan tuš". Zašto? Između ostalog, kako smo se i sami mogli uvjeriti iz pisane korespondencije - "banke i ovlašteni mjenjači mogu odrediti tečajeve za strane valute po kojima će trgovati".

Iz HNB-a napominju da gosti, odnosno korisnici usluge ove i drugih mjenjačnica, imaju pravo mijenjati novac u bilo kojem, a ne točno određenom mjestu, u ovom slučaju u mjenjačnicama "Auro Domusa". U Rovinju, prema broju izdanih odobrenja za obavljanje poslova mijenjanja novca, posluje oko 30 ovlaštenih tvrtki koje usluge pružaju na preko 60 mjesta. S obzirom na tu okolnost, dakle, gosti su ti koji odlučuju u koju će od mjenjačnica ući i po kojem će tečaju mijenjati svoj novac.

TZ Rovinj obratio se Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja, saznajemo od ravnateljice Odete Sapač. Odgovor se još čeka.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini