GDJE JE 23-GODIŠNJAK

SLUČAJ NESTANKA MLADIĆA STIPE CAPANA IZ NOVIGRADA: Posjetili smo njegovu majku koja je potpuno utučena. Rekla nam je samo jednu važnu rečenicu

| Autor: Sanja BOSNIĆ

Kako su nam objasnili susjedi mladića Stipe Capana iz Novigrada, koji je nastao u noći na 31. siječnja u Rijeci, i od tada mu se gubi svaki trag, njegova majka Božica ovih dana se vrti u začaranom krugu misli tražeći barem neki detalj koji bi Stipu nagnao na takav bizarni nestank. Kao da ga je noć progutala!

- Stipe je iznimno suptilan i pristojan momak te je uglađen kao dečko. Neobično za današnje frajere, ali ne podnosi psovke, opisuje nam jednu zgodu jedan od susjeda te dodaje da je nužno u svim raspoloživim medijima konstantno odašiljati vijest i njegovu fotografiju da bi se što prije i uspješno okončala ova drama. Svi bi željeli pomoći, ali ne znaju naprosto odakle krenuti, rekli su susjedi.

Majka Božica moli za pomoć preko medija i društvenih mreža.

Ohrabrili smo se i pokucali na vrata OŠ Rivarela iz Novigrada, gdje majka radi u školskoj kuhinji. Užasan je osjećaj ugledati ženu slomljenu od tuge, zaključanu u svojoj jedinoj brizi za sina, dok svakodnevne radne obveze mora odraditi bez zastoja. Možda je u neku ruku i bolje da je na radnom mjestu među kolegicama u školi. Drhti nam glas, ali i njoj. Kako joj možemo pomoći, ima li kakvih novih momenata, je li Stipe bio nepredvidiv, što se moglo zbiti u toj kobnoj noći?

- Molim vas, ništa me ne pitajte, samo objavljujte da se Stipe nije vratio, njegovu sliku i podatke, u boli izmiješanoj sa srdžbom izgovara majka Božica, dok zvuči kao da se želi probuditi iz noćne more.

Novigrad je mala zajednica složnih ljudi, gdje u šali vele da svatko svakoga poznaje, a svoju sinergiju često puta potvrđuju uzajamnom solidarnošću u brojnim humanitarnim akcijama. I sam je gradonačelnik Grada Novigrada Anteo Milos, kao čovjek, otac i čelna osoba svih sugrađana, duboko dirnut viješću o nestanku mladića te zbunjen da se još tapka u mraku.

- U vezi sam s načelnikom Tomislavom Rajkovićem iz Policijske postaje Umag očekujući svaki dan dojavu neke dobre vijesti koju ćemo podijeliti, prije svega s roditeljima, a zatim s hrvatskom javnošću koja je preko društvenih mreža i medija senzibilizirana u potrazi za Stipom. Za bilo kakvu pomoć i podršku, kao i do sada u svim izvanrednim situacijama, na raspolaganju smo nesretnim roditeljima, kazao je Milos, pozvavši još jednom široku javnost da pozorno prati i priključi se u što većem broju traganju za Stipom Capanom.

Mladić je rođen 1996. godine, visok je 189 centimetara, mršave je građe i ima plavo-zelene oči. Zadnji put je viđen oko 1 sat ujutro 31. siječnja. U trenutku nestanka imao je tamnoplavu jaknu, sive traperice, crnu majicu i crne Skechers cipele. Stipe je zaposlenik kafića Fiorello koji se nalazi na Korzu u Rijeci.

U slučaju da posjedujete informacije o njemu, obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovete na broj 192. Također, informacije možete dostaviti i putem e-mail adrese nestali@nestali.hr.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum