DOBRO SE PRIPREMILI

Sjednica Vijeća u Funtani potrajala REKORDNO KRATKIH 12 MINUTA

Prihvaćena je najpovoljnija ponuda na raspisani natječaj o prodaji nekretnine (kč. 284/3 površine) koja se prostire na 7.132 četvornih metara, na kojoj se predviđa gradnja benzinske stanice, a to je bila ona tvrtke Adria oil koja je ponudila 3,4 milijuna kuna

| Autor: Slaven BRAJKOVIĆ
Funtana (Snimio Milivoj Mijošek)

Funtana (Snimio Milivoj Mijošek)


Novi predsjednik Općinskog vijeća Funtane Igor Žiković na otvorenju druge sjednice Vijeća ponudio je sedam točaka dnevnog reda koje su vijećnici prihvatili bez primjedbi.

Nakon što nije bilo vijećničkih pitanja, prešlo se na odrađivanje drugih materijala iz dnevnog reda, a prvo je bilo donašanje odluke o raspoređivanju sredstava za redovito financiranje političkih stranaka i članova izabranih s liste grupe birača.

Odlukom, koju je obrazložio načelnik Mladen Grgeta, utvrđeno je da svaki član Vijeća dobiva mjesečni iznos od 153 kune, a svakom članu podzastupljenog spola na taj se iznos dodaje još i naknada od 15 kuna.

Nagrada Općine udrugi "Na izvorima prijateljstva"

U nastavku sjednice vijećnici su prihvatili izvješće Komisije za dodjelu javnih priznanja koja je utvrdila da je na natječaj stigao samo jedan zahtjev i to udruge za djecu i mlade "Na izvorima prijateljstva" kojoj se dodjeljuje "Nagrada Općine Funtana-Sv.Bernardo" za organizaciju i provođenje projekata iz 2019. i 2020.godine. To se odnosi na proslavu 1. maja, likovnu koloniju, art radionica, advent, Božić, maškare i humanitarnu   akciju sakupljanja donacija za stradale u potresu na Baniji.

U nastavku sjednice prihvaćena je odluka da se za plaću načelnika utvrđuje koeficijent 3,48 na osnovicu od 4.761 kune uvećano za 0,5 posto za svaku godinu navršenog radnog staža. Prihvaćena je najpovoljnija ponuda na raspisani natječaj o prodaji nekretnine (kč. 284/3 površine) koja se prostire na 7.132 četvornih metara, na kojoj se predviđa gradnja benzinske stanice, a to je bila ona tvrtke Adria oil koja je ponudila 3,4 milijuna kuna.

Enio Milani darovao Općini nekretninu

Za drugu nekretninu (k.č. 686/4) površine 78 četvornih metara, javila se Alida Štifanić kao jedini ponuđač u visini od 52 tisuće kuna.

U zadnjoj točki sjednice, Vijeće je ovlastilo načelnika Mladena Grgetu za potpisivanje ugovora o darovanju nekretnine na k.č.673/1, koju je Općini Funtana darovao Enio Milani u svrhu gradnje nerazvrstane ceste. Vrijednost darovane nekretnine po elaboratu o tržišnoj vrijednosti nekretnina, kojeg je izradio vještak građevinske struke Dražen Sumić, iznosi 9.771 euro.

Ova je sjednica imala jedan kuriozitet, a ta je da trajala svega 12 minuta što je rijetkost u odnosu na druge lokalne samouprave, a to je proizašlo iz dobro pripremljenih materijala za vijećnike od strane Jedinstvenog upravnog odjela. Sve odluke koje su bile na dnevnom redu prihvaćene su konsenzusom vijećnika.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum