GRADSKO VIJEĆE

ROVINJSKI PRORAČUN ZA 2022: Najviše novaca izdvojit će se za popločenje Trga maršala Tita. Donosimo što još planiraju obnoviti i urediti

| Autor: Glas Istre
Trg maršala Tita (Arhiva Glasa Istre)

Trg maršala Tita (Arhiva Glasa Istre)


U velikoj sali Doma kulture danas je održana sedma ovogodišnja sjednica Gradskog vijeća Grada Rovinja. Među 25 točki na dnevnom redu našao se i nacrt Proračuna Grada za 2022. i projekcije za 2023. i 2024. godinu u prvom čitanju. Proračun za 2022. godinu planiran je u iznosu od 197.235.000 kuna, a sastavljen je vodeći brigu prvenstveno o efikasnosti ulaganja kad je riječ o djeci i mladima, najpotrebitijim sugrađanima, podršci realnom sektoru, stvaranju pretpostavki za otvaranje novih radnih mjesta, razvitku gradske infrastrukture, čistom okolišu i zaštiti prirode.

Nacrt Proračuna za 2022. godinu zadržava također visok društveni standard i socijalnu osjetljivost, a na sjednici su predstavljeni i novi projekti i aktivnosti od posebnog značaja za grad.

Među kapitalnim su projektima spomenuti uređenje parka ‘’Punta Muccia’’ sa 200.000 kn, zatim projekt izgradnje biciklističke trake na Županijskoj cesti Mondelaco-Valalta za koji je predviđen iznos od milijun kuna te projekt izgradnje biciklističke trake naselja Borik – Amarin u vrijednosti od 500.000 kuna.

U planu je i postavljanje javne rasvjete na Trgu A. Mihanovića s 385.000, izgradnja dječjih igrališta u naselju Cocaletto investicijom od 350.000 kn, izgradnja prometnice Lokva Vidotto u vrijednosti od 90.000 kn. Pola milijuna kuna predviđeno je za izgradnju parkirališta novoizgrađene Sjeverne luke, dok će investicija od 700.000 kn pokriti izgradnju upojnog bunara u ulici Ivana Gundulića. Milijun i 450.000 kuna bit će uloženo u nastavak rekonstrukcije zgrade kazališta „Antonio Gandusio“, točnije u uređenje sadržaja prizemlja zgrade, dok je 2.906.000,00 kuna osigurano za izgradnju stanova iz programa POS.

Također, nastaviti će se popločenje platoa crkve sv. Eufemije sa 1.774.785,00 kn, zatim rekonstrukcija zgrade Gradskog sata (100.000 kn) koja uključuje zamjenu dijela vanjske stolarije i pripremu za izvođenje radova interijera. Izvodit će se i treća faza druge dionice nogostupa i biciklističke staze Fažanska – Turnina sa 1.500.000 kn, dok je 3 milijuna kuna predviđeno za izgradnju rotora Lacosercio – Tommaseo. Radit će se i na energetskoj obnovi zgrade Dječjeg vrtića „Neven“ sa 3.500.000 kn, dok je 15 milijuna kuna vrijednost početka radova rekonstrukcije i popločenja Trga Maršala Tita.

Tijekom sjednice održana je i prisega triju novih vijećnika. Nakon dopunskih izbora održanih 3. listopada za izbor člana Gradskog vijeća Grada Rovinja iz reda pripadnika talijanske nacionalne manjine u Gradsko vijeće izabrana je vijećnica Roberta Ugrin (IDS-DDI). Vijećnici iz kluba SDP-a Nijaz Burgić i Klaudio Poropat stavili su mandat u mirovanje te su kao njihove zamjene u Gradsko vijeće ušli Petar Radetić i Zoran Bešenić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini