NAKON VIŠEMJESEČNIH PRIPREMA

ROVINJ: Započelo uređenje glavnog gradskog trga

| Autor: G. DOBROVIĆ
Rovinj

Rovinj


GRad Rovinj ovog je tjedna ishodovao građevinsku dozvolu za projekt uređenja glavnog gradskog Trga maršala Tita i okolnih trgova.

Tako će nakon višegodišnjih priprema i predstojeće izrade izvedbenog projekta i natječajne dokumentacije, krajem 2021. krenuti radovi za taj iščekivani zahvat prema projektu istaknutog hrvatskog arhitekta Nenada Fabijanića. Opločenje i uređenje je predviđeno u nekoliko faza, a površina zahvata iznosi 13.530 četvornih metara i obuhvaća Trg maršala Tita i Trg Pignaton, Trg na mostu te Obalu Pina Budicina, kao i Mali i Veliki mol. Radi se o zahtjevnom i vrlo osjetljivom zahvatu jer je riječ o gradskoj cjelini koja povezuje starogradsku jezgru s užim centrom grada. Novim će se popločenjem i predviđenim popratnim sadržajima urbane, socijalne i društvene potrebe građana i turista uskladiti s povijesnom urbanističko-arhitektonskom strukturom trga i krajolikom te omogućiti funkcionalan, kvalitetan i sadržajno kreativan boravak građana i gostiju na otvorenom javnom gradskom prostoru.

Za taj je zahvat u Proračunu za 2021. osiguran iznos od 9 milijuna kuna, dok je visina cjelokupne investicije procijenjena na 50 milijuna kuna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum