NOVE INVESTICIJE

ROVINJ: Četiri milijuna kuna za 1,2 kilometra staze

| Autor: N. O. R.
Arhiva

Na sjevernom dijelu grada, cesti za kamp Valalta, u tijeku su radovi na izgradnji novog dijela biciklističke trake. Grad Rovinj i Valalta, u omjeru pedeset naprema pedeset posto, snose troškove izgradnje biciklističke staze u ukupnom iznosu od tri milijuna kuna, dok Županijska uprava za ceste sa slijedećih milijun kuna obnavlja kolnik. Rok za izvedbu tog dijela trase, u dužini od 1,2 kilometra, je konac veljače.

- Riječ je o dionici koja je u potpunosti smještena na postojećoj trasi županijske ceste ŽC 5095. Radovi se izvode prema izvedbenom građevinsko-prometnom projektu pulskog Via ing-a, dok sam zahvat rekonstrukcije obuhvaća i izgradnju biciklističkih traka uz rubove postojeće prometnice, kao i samu sanaciju rubova kolničke konstrukcije, uređenje sustava oborinske odvodnje te postavljanje nove prometne opreme i signalizacije, rekla je gradska pročelnica Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i izgradnju Tanja Mišeta, od koje doznajemo da se planira nastavak gradnje biciklističkih staza i na dvije nove dionice.

- Ukoliko se terminski odradi projektna dokumentacija i javna nabava, plan je također sa ŽUC-om, nastavak gradnje biciklističke dionice do Turističkog naselja Polari. Podsjećam, ove se godine izgradila dionica od Centenera do Villas Rubina u dužini od 1,1 kilometar, a sada bi slijedio nastavak od Villasa do Polara, pojašnjava gradska pročelnica koja podsjeća, i da je proljetos odrađena i prva dionica kod Valalte i to na potezu od Salina do kampa u dužini od 880 metara.

- Osim južnog i sjevernog dijela grada, u fazi izrade je i projekt biciklističke trase Kukoletovica - Veštar, odnosno ostaje nam, nakon rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, i potez od stancije Babić do izlaska na cestu za Amarin, objasnila je Tanja Mačina.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater