NAKON KVALIFIKACIJA POČINJE ZAMJENA TRAVNJAKA NA GRADSKOM STADIONU

Roveria usluge "pripremit će" Drosinu za novi hibridni travnjak


Dok se momčad pulskog prvoligaša NK Istra 1961 sprema za dvije kvalifikacijske utakmice protiv Varaždina za ostanak u Prvoj ligi, Pula sport se, uz kapitalni projekt izgradnje Gradskog bazena, sprema, u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom, za obnovu igrališta Gradskog stadiona Aldo Drosina. Upravo o kvalifikacijskim utakmicama ovisi početak zamjene dotrajalog travnjaka "pulske bombonjere" a kako "zeleno-žute" pulska utakmice očekuje 30. svibnja jasno je da u lipnju kreće obnova na Drosini.

Uskoro početak radova

Travnjak "Drosine" obnovit će se, uz još pet hrvatskih prvoligaških terena gdje je najveća potreba, po najmodernijim europskim standardima za vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji. Direktor Pula sporta Ivan Glušac već je za naš list izjavio da se zamjena travnjaka namjerava realizirati tijekom lipnja i srpnja. Na raspisanom javnom natječaju za izvođača građevinskih radova, koji je proveo Pula sport, pristigla je ponuda savičentske Rovaria usluge d.o.o. a vrijednost građevinskih radova iznosi 1,03 milijuna kuna. Sam travnjak sufinancirat će HNS, a vrijednost mu je oko 3,5 milijuna kuna. Ukupna vrijednost investicije je oko 4,6 milijuna kuna. Trenutno je u javnom natječaju u tijeku proces mirovanja, a sljedeći tjedan očekuje se potpisivanje ugovora s izvođačem radova.

Samim projektom koji će startati sljedeći mjesec predviđa se obnova, odnosno rekonstrukcija kompletne travnate površine nogometnog igrališta. Postojeće igralište od prirodne trave zamijenit će se postavljanjem hibridnog travnjaka u širokim rolama prema "hybrid grass tehnologiji".

- Kao vlasnik stadiona i travnjaka, Pula sport se uključio kao partner u veliku infrastrukturnu akciju Hrvatskog nogometnog saveza, koji sufinancira obnovu, odnosno zamjenu šest travnjaka na prvoligaškim stadionima. Travnjak na stadionu "Aldo Drosina" jedan je od onih na kojima će dosadašnji travnjaci, koji su bili isključivo od prave trave, biti zamijenjeni hibridnim, odnosno travnjacima koji su mješavina umjetne i prave trave. Time će se omogućiti neometano korištenje travnjaka u svim godišnjim dobima i po svim vremenskim uvjetima, pojasnio je za naš list direktor Pula sporta Ivan Glušac.

Kvalifikacijske utakmice "vatrenih"

Kompletna zamjena travnjak uključuje izvedbeni projekt, pripremne i zemljane radove, izradu sustava drenaže, radove postavljanja hibridnog travnjaka i postavljanje navodnjavanja. Pula sport je pripremila kompletnu izvedbenu dokumentaciju, te će financirati pripremne i zemljane radove te sustav drenaže, a HNS financira postavljanje sustava navodnjavanja i postavljanje hibridnog travnjaka.

Novi hibridni travnjak omogućit će, ne samo nesmetani trening i utakmice pulskog prvoligaša, već i nastupe naše A reprezentacije i to ne samo u revijalnim utakmicama, već i natjecateljskim kvalifikacijskim utakmicama "vatrenih", a sve se češće razmišlja i o domaćinstvu finala Kupa Hrvatske. "Drosina" će zamjenom travnjaka definitivno moći postati i svojevrsni kamp HNS-a, odnosno reprezentativnih selekcija. (G. ROJNIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of