USKORO KREĆE SANACIJA

Travnjak je postao problem "Drosine" i Istre 1961, koja konačno igra lijep nogomet

| Autor: Roberto CAR
Sa subotnje utakmice protiv Osijeka (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

Sa subotnje utakmice protiv Osijeka (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


U kakvom je stanju travnjak pulskog stadiona "Aldo Drosina" najbolje se moglo vidjeti početkom susreta Istra 1961 - Osijek kada je jedna prizemna lopta vraćena Malenici umalo prevarila osječkog golmana.

Podsjetio je taj trenutak na legendarni "maksimirski krtičnjak", kada je vratar Engleske dobio gol od Hrvatske nakon što je promašio povratnu loptu. I ovaj put lopta je odskočila od neravnog terena neposredno pred vratarom.

S obzirom na stil igre kojeg forsira trener Puljana Gonzalo Garcia, izlaženje iz prve trećine serijom kratkih dodavanja, jasno je da baš pulska momčad najviše pati zbog neadekvatnog travnjaka.

Kroz razgovor s odgovornima za stanje travnjaka saznali smo da se igrači i navijači moraju strpjeti još 20-ak dana.

- Travnjak je tretiran na odgovarajući način, kao i svake godine, ali podatak da je Istra 1961 odigrala čak četiri domaće utakmice u prvih pet kola nastavka prvenstva, kao i zimsko razdoblje, glavni su razlozi ovakvog stanja travnjaka, rekao je Darko Raić Sudar.

- Trava će izrasti u ožujku i onda će kvaliteta biti puno bolja. Dakle, još za derbi s Rijekom travnjak neće biti pravi, nakon toga će biti bolje. U sanaciju ćemo ići za vrijeme reprezentativne stanke, krajem ožujka, jer će tada Istra 1961 imati par gostovanja za redom pa ćemo imati mjesec dana bez utakmice na "Drosini".

Dakle, pulski će prvoligaš 19. ožujka ugostiti Lokomotivu, četiri dana nakon zaostalog susreta s Dinamom, a potom će prvu sljedeću domaću utakmicu igrati tek 22. travnja ponovno protiv Dinama. U tom će se razdoblju sanirati travnjak kojem polako ističe rok trajanja.

Naime, na ljeto će biti pet godina od njegovog postavljanja. Tada je to odrađeno uz izdašnu pomoć HNS-a, a kad se idući put bude krenulo u postavljanje novog hibridnog travnjaka, troškove će snositi Grad Pula koji je vlasnik stadiona.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter