POREČ

RAZRJEŠENJA I IMENOVANJA SVEĆENIKA U POREČKOJ I PULSKOJ BISKUPIJI: Novi župnici, upravitelji župa i vikari u Istri

(N. LAZAREVIĆ)

(N. LAZAREVIĆ)


Mladomisnik vlč. Janez Barborič imenuje se župnim vikarom Župe Uznesenja BDM u Poreču, a vlč. Damir Štifanić, također mladomisnik, vikarom Župe sv. Jurja mučenika i sv. Eufemije djevice i mučenice u Rovinju

Odlukom biskupa mons. dr. Dražena Kutleše, Biskupski ordinarijat u Poreču objavio je dekrete o razrješenju i imenovanju te novi raspored pastoralnih službi u Porečkoj i pulskoj biskupiji. Biskupskim dekretom vlč. o. Jeronim Vujić se s danom 1. srpnja razrješuje službe župnog vikara Župe sv. Ivana Krstitelja u Puli, a na njegovo mjesto imenuje vlč. o. Nikola Rožanković. Vlč. Mladen Matika razrješuje se službe župnog upravitelja i postaje župnikom župa sv. Šimuna i Jude apostola u Tinjanu te sv. Martina biskupa u Bermu. Mladomisnik vlč. Bartosz Pawlik imenuje se župnim vikarom župa sv. Nikole biskupa u Pazinu, sv. Šimuna i Jude apostola u Tinjanu te sv. Martina biskupa u Bermu.

Na studij teologije u Rim

Službe župnog upravitelja razrješuju se vlč. Marijo Žmak u župama Uznesenja BDM u Vrhu, Sv. Križ u Draguću i Presveto Trojstvo u Račicama, vlč. Ivan Prodan u Župi sv. Martina biskupa u Ližnjanu te vlč. Milan Zgrablić u Župi sv. Martina biskupa u Svetom Lovreču Pazenatičkom. Vlč. Matteo Baccani razrješuje se službe župnog vikara župa Uznesenja BDM u Poreču i Sv. Martin biskup u Svetom Lovreču Pazenatičkom i imenuje se upraviteljem župa Uznesenja BDM u Vrhu, Sv. Križ u Draguću i Presveto Trojstvo u Račicama. Vlč. Hrvoje Okadar više nije na čelu župa sv. Filipa i Jakova apostola u Filipani i Gospe od Zdravlja u Hreljićima, već je župnik župa sv. Agneze djevice i mučenice u Medulinu i sv. Martina biskupa u Ližnjanu.

Vlč. Geremia Massa s mjesta župnika u Presvetom Trojstvu u Svetoj Nedelji labinskoj, Sv. Martinu biskupu u Svetom Martinu labinskom i Sv. Ivanu i Pavlu mučeniku u Šumberu prešao je na čelo župa sv. Filipa i Jakova apostola u Filipani i Gospe od Zdravlja u Hreljićima. Vlč. Mirko Vukšić imenuje se župnikom župa Presvetog Trojstva u Svetoj Nedelji labinskoj, Sv. Martinu biskupu u Svetom Martinu labinskom i Sv. Ivanu i Pavlu mučeniku u Šumberu. Vlč. Boško Čatlak, mladomisnik, imenuje se župnim vikarom župa Rođenja BDM u Gornjem Labinu, Sv. Barbare djevice i mučenice u Raši, Presvetog Trojstva u Svetoj Nedelji labinskoj, Sv. Martina biskupa u Svetom Martinu labinskom te Sv. Ivana i Pavla mučenika u Šumberu. Vlč. Josip Mašina razrješuje se službe župnog vikara župa Uznesenja BDM u Poreču i Sv. Martina biskupa u Svetom Lovreču Pazenatičkom i imenuje se župnim upraviteljem župa sv. Bartolomeja apostola u Roču, sv. Kancija, Kancijana i Kancijanile mučenika u Lanišću te sv. Jeronima prezbitera u Humu.

Vlč. Ivan Mlikota razrješuje se službe župnika župa Sv. Lovre mučenik u Svetom Lovreču labinskom te Sv. Lucija djevica i mučenica u Skitači i imenuje se župnikom Župe sv. Martina biskupa u Svetom Lovreču Pazenatičkom. Vlč. Dariusz Szymanski razrješuje se službe župnika u župama sv. Kvirika i Julite mučenika u Višnjanu, sv. Ivana Krstitelja u Svetom Ivanu od Šterne te sv. Jakova apostola u Bačvi i imenuje se župnikom župa sv. Lovre mučenika u Svetom Lovreču labinskom te sv. Lucije djevice i mučenice u Skitači. Vlč. Karol Homieja razrješuje se službe župnog vikara župa sv. Jurja mučenika i sv. Eufemije djevice i mučenice u Rovinju te se imenuje župnim upraviteljem župa sv. Kvirika i Julite mučenika u Višnjanu, sv. Ivana Krstitelja u Svetom Ivanu od Šterne te sv. Jakova apostola u Bačvi. Vlč. Želimir Bagavac razrješuje se službe župnog vikara župa Marijina Uznesenja u Buzetu, Presvetog Trojstva u Brestu, Sv. Roka u Črnici, Sv. Mateja apostola u Slumu i Sv. Jurja mučenika u Sovinjaku i upućuje se na studij duhovne teologije u Rim.

Mladomisnici u Poreču i Rovinju

Vlč. Dalibor Pilekić razrješuje se službe župnika župa sv. Jeronima prezbitera u Humu, sv. Kancija, Kancijana i Kancijanile mučenika u Lanišću te sv. Bartolomeja apostola u Roču i imenuje se župnikom in solidum župa Marijina Uznesenja u Buzetu, Presvetog Trojstva u Brestu, Sv. Roka u Črnici, Sv. Mateja apostola u Slumu i Sv. Jurja mučenika u Sovinjaku. Mladomisnik vlč. Janez Barborič imenuje se župnim vikarom Župe Uznesenja BDM u Poreču. Vlč. Damir Štifanić, mladomisnik, imenuje se župnim vikarom Župe sv. Jurja mučenika i sv. Eufemije djevice i mučenice u Rovinju.

Goran Levak koordinator izgradnje Hospicija u Puli

Vlč. Goran Levak razrješuje se službe vicekancelara Porečke i pulske biskupije i imenuje koordinatorom projekta izgradnje Hospicija u Puli, župnim vikarom Župe sv. Pavla apostola u Puli, zamjenikom ravnatelja Svećeničkog doma "Betanija" u Puli i duhovnim pomoćnikom u Župi Vodnjan. Vlč. Mladen Pranjić imenuje se predstojnikom Ureda za obitelj, vicekancelarom Biskupije, ekonomom Biskupskog doma i Ordinarijata u Poreču te pomoćnikom u BUUK-u. Vlč. Pablo Rubio Barcia razrješuje se službe župnog vikara župa sv. Pelagija mučenika u Novigradu te sv. Ivana Krstitelja u Dajli i stavlja se na raspolaganje Neokatekumenskom putu.

Umirovljeni župnici

Biskup mons. Kutleša donio je dekret o umirovljenju vlč. Ante Močiboba, župnika Župe sv. Agneze djevice i mučenice u Medulinu, vlč. Milana Milovana, župnika Župe sv. Martina biskupa u Ližnjanu, vlč. Ivana Štokovića, župnika župa Uznesenje BDM u Vrhu, Sv. Križ u Draguću i Presveto Trojstvo u Račicama te vlč. Ivana Macinića, župnika župa sv. Šimuna i Jude apostola u Tinjanu te sv. Martina biskupa u Bermu. (Mirjan RIMANIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum