NAJNOVIJE


ROVINJ

Raspisan poziv za financiranje projekte izdavaštva

| Autor: Aleta BRATTONI
(M. MIJOŠEK)

Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Rovinja raspisao je poziv za financiranje projekata iz područja izdavaštva za ovu godinu. Ukupna planirana vrijednost natječaja je 90.000 kuna, dok se financijske potpore za pojedini projekt odobravaju do maksimalnog iznosa od 10.000 kuna, a okvirno je planirano petnaest odobrenih projekata

- Rovinj je uvijek i iznad svega držao do kulture, a raspisivanje poziva za financiranje projekata iz područja izdavaštva to i potvrđuje. Ovim javnim pozivom prednost dajemo djelima priznatih rovinjskih autora koja jačaju identitet i posebnost našega grada, izjavio je rovinjski gradonačelnik Marko Paliaga.

Dakle, cilj je ovoga natječaja financijski poduprijeti objavljivanje od knjiga, časopisa, zbornika, pa sve do nosača zvuka i DVD-a autora ili udruga. Osim što prednost, kako je istaknuo gradonačelnik Rovinja, imaju rovinjski autori s djelima od posebnog književnog, umjetničkog, stručnog i znanstvenog interesa, Grad Rovinj potiče, odnosno podržava i mlade autore, zatim prepiske rukopisa i knjiga značajnih za jačanje identiteta i posebnosti Rovinja, prijevodnu literaturu o Rovinju i prijevode domaćih autora na strane jezike, izdanja koja istražuju i njeguju dijalektalni izričaj, pod kojim se misli na čakavski i rovinjski dijalekt, te izdavanje CD-a i DVD-a glazbenih skupina, udruga i ostalih izvođača s područja Rovinja. U ovome pitoresknom gradiću umjetnika, odnosno književnika, nedvojbeno ima na pretek, posebice onih koji upravo u njemu pronalaze svoju inspiraciju. Ovim natječajem, stoga, autori dobivaju mogućnost da njihove stihove, prozu i note vide i čuju svi Rovinjci, da postane dio povijesti grada, a istodobno Grad dobiva na obogaćenju knjižnog fonda. Rok za podnošenje prijedloga projekata je 30 dana, dakle natječaj završava 12. travnja ove godine.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini
Webcams provided by webcams.travel add a webcam