PROJEKT MUP-A

RADOVI VRIJEDNI 2,6 MILIJUNA KUNA Zgrada Policijske postaje Pazin uskoro će biti MODERNIJA I ENERGETSKI UČINKOVITIJA

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
GO03846284.jpg

Projektom energetske obnove obuhvaćeno je ukupno 25 policijskih postaja i policijskih uprava Ministarstva unutarnjih poslova diljem Hrvatske, a na području Policijske uprave istarske obuhvaćene su PP Pazin i Buje

Obnavlja se zgrada policijske postaje u Pazinu u Muntriljskoj ulici koja po svojim konstrukcijskim karakteristikama nije udovoljavala zahtjevima funkcionalnosti prostora te energetske učinkovitosti. Iz tih je razloga započela rekonstrukcija vanjske ovojnice fasade i stropa prema tavanu, a u tijelu je zamjena dotrajale stolarije, ugradnja dizalice topline za grijanje i hlađenje te visokoučinkovite rasvjete, saznajemo u Odjelu za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću PU istarske.

Projektom energetske obnove obuhvaćeno je 25 policijskih postaja i policijskih uprava Ministarstva unutarnjih poslova diljem ke Hrvatske, a na području Policijske uprave istarske Policijska postaja Pazin i Policijska postaja Buje. Svrha energetske obnove zgrada policijskih postaja i uprava Ministarstva unutarnjih poslova je smanjenje potrošnje energije za grijanje od najmanje 50 posto na godišnjoj razini u odnosu na potrošnju energije prije provedbe mjera energetske obnove. Projektom energetske obnove predviđa se poboljšanje energetskih svojstava zgrada u smislu uštede toplinske energije i toplinske zaštite.

Ugovor o radovima za Policijsku postaju Pazin Ministarstvo unutarnjih poslova zaključilo je 10. travnja s tvrtkom Jukić-Dam iz Otoka, na iznos od 2,66 milijuna kuna (s PDV-om) i s rokom izvođenja od šest mjeseci. Stručni nadzor nad izvođenjem radova povjeren je tvrtki Delfin grupa Rijeka. Inače ova je zgrada izgrađena oko 1900. godine, a dograđena 1974. i 1990. godine.

Budući da policija kao javna služba nastoji biti što više na raspolaganju građanima te je posebno osjetljiva na potrebe osoba s invaliditetom, na ulazu u PP Pazin prije dvije je godine postavljena pristupna rampa koja osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti omogućava lakši ulazak u zgradu.

Policijska postaja Pazin je mješovita policijska postaja treće kategorije, koja na području svoje nadležnosti obavlja poslove temeljne, prometne i kriminalističke policije te upravne poslove. Obuhvaća područje grada Pazina i općina Gračišće, Sveti Petar u Šumi, Cerovlje, Lupoglav, Motovun, Karojba i Tinjan, odnosno središnji dio istarskog poluotoka.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini