LABIN

Provedba aktivnosti u sklopu projekta "Domaće od malih nogu": DONACIJA VRTNIH GREDICA ZA NAJMLAĐE

| Autor: Branko BIOČIĆ
Nabavljeno je 25 vrtnih gredica sa zemljom, biosadnicama i alatom za vrtlarstvo

Nabavljeno je 25 vrtnih gredica sa zemljom, biosadnicama i alatom za vrtlarstvo


LAG "Istočna Istra", u suradnji s dječjim vrtićima i osnovnim školama na području Labinštine, započeo je s provedbom aktivnosti postavljanja vrtnih gredica u sklopu projekta "Domaće od malih nogu".

Nabavljeno je 25 vrtnih gredica sa zemljom, biosadnicama i alatom za vrtlarstvo.

Djeca su sadila uz pomoć odgajatelja i učitelja, a cilj je graditi razumijevanje prema prirodi i okolišu te motivirati ih da jedu i vole voće i povrće, a upoznavanje djece s vrtlarenjem budi cjeloživotnu strast za biljke i poštovanje prema okolišu.

Vrtne gredice postavljene su u dječjim vrtićima "Pjerina Verbanac", "Gloria" u Labinu, "Kockica" u Kršanu i "Lišnjak" u Pićnu te u osnovnim školama "Ivo Lola Ribar" i "Matija Vlačić" u Labinu, "Vladimir Nazor" u Potpićnu, "Ivan Goran Kovačić" u Čepiću te "Ivan Batelić" u Raši. Za dostavu vrtnih gredica pobrinulo se komunalno poduzeće "1. maj" Labin.

Projekt "Domaće od malih nogu" financira se iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020., a riječ je o zajedničkom projektu lokalnih akcijskih grupa s područja Istarske županije, s glavnim ciljem stvaranja preduvjeta za povećanje potrošnje i uvođenje novih lokalnih proizvoda u odgojno-obrazovne ustanove na području Istarske županije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum