NAJNOVIJEPAZIN

Programom "Mini Wox Populi" završen Dječji tjedan: KLIZALIŠTE NA PLATOU ISPRED SPOMEN DOMA

| Autor: Mirjan RIMANIĆ

Vijeće učenika Gimnazije naglasilo je da srednjoškolce muči nedostatak prostora i mogućnosti korištenja toplog obroka u školi, sufinanciranje terenskih nastava u sklopu učenja stranih jezika te kvaliteta wi-fi mreže

 

 Programom "Mini Wox Populi" na pazinskom Trgu slobode okončan je ovogodišnji pazinski Dječji tjedan u organizaciji Društva Naša djeca Pazin. Sudionici, učenici Osnovne škole Vladimira Nazora te Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile postavljali su pitanja gradonačelniku Renatu Krulčiću, predsjedniku Gradskog vijeća Davoru Slokoviću i ravnateljici osnovne škole Zdenki Turkalj Čohilj. 

Učionica za kuhanje 

Učenici osnovne škole, među kojima su bilo i polaznici građanskog odgoja, u prvom dijelu svog nastupa predlagali su konkretne prijedloge za uređenje prostora škole poput postavljanja ormarića za stvari na hodnike i stalka za bicikle ispred škole, tražili zamjenu zavjesa u nekim učionicama, bolji internet u školi, ali i da se opremi učionica za kuhanje da svi učenici mogu naučiti kuhati. Nakon toga osvrnuli su se na uređenje prostora u gradu i njegovoj okolici kao što su uređenje Pazinčice, odmarališta u Špadićima, ali i izgradnju novog autobusnog kolodvora pa do klizališta i bazena.

Gradonačelnik Krulčić zahvalio je djeci na konstruktivnim prijedlozima, očekujući od njih da se, i kad odrastu, ovako odgovorno i konstruktivno postave prema problemima i potrebama svoga grada. Krulčić je rekao kako se većina njihovih prijedloga već nalazi u proračunu Grada Pazina, a najveći među njima je gradnja autobusnog kolodvora kojeg Grad planira prijaviti na europske natječaje. Napomenuo je kako je Grad već pokrenuo aktivnosti vezane uz zaštitu Pazinčice, poručivši kako zaštita okoliša polazi od svakog ponaosob kao odgovornog pojedinca. K tomu, najavio je postavljanje klizališta na platou ispred Spomen doma tijekom zimskih mjeseci. 

Ulaganje u obrazovanje 

Vijeće učenika Gimnazije koje su predstavljali Martina Legović, Luka Jakovljević i Lucija Zidarić pohvalilo je ulaganje Grada u obrazovanje, koje je rezultiralo i nagradom portala gradonačelnik.hr i Jutarnjeg lista, kao najboljeg grada u Hrvatskoj prema proračunskim izdvajanjima u kategoriji velikih gradova. Međutim, naglasili su kako srednjoškolce muči nedostatak prostora i mogućnosti korištenja toplog obroka u školi, sufinanciranje terenskih nastava u sklopu učenja stranih jezika te kvaliteta wi-fi mreže.

Predsjednik Gradskog Vijeća Davor Sloković upoznao je učenike s ulogom Gradskog vijeća, dodajući kako putem ovog projekta, kao i projekta "Pazi(n) proračun!", građana mogu zadovoljiti mnoge svoje potrebe. Pod motom "Ljubav djeci prije svega", Savez DND-a Hrvatske, u suradnji s društvima Naša djeca u gradovima i općinama više od trideset godina prvi tjedan u listopadu organizira Dječji tjedan. Tijekom dječjeg tjedna, nizom akcija i aktivnosti za djecu i s djecom, nastoji se skrenuti pozornost javnosti na položaj djece u društvu.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam