PAZIN

Production In i radionica animiranog filma: PRIJAVE ZA BESPLATNE FILMSKE RADIONICE OTVORENE SU DO SRIJEDE

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
ilustracija

ilustracija


Od četvrtka do nedjelje u Pazinu će se održati dvije besplatne filmske radionice namijenjene djeci i mladima: intenzivna radionica izrade dokumentarnog i eksperimentalnog filma za srednjoškolce te radionica animiranog filma za osnovnoškolce u organizaciji Pulske filmske tvornice i Pučkog otvorenog učilišta Pazin.

"Production In - radionica" je namijenjena prije svega srednjoškolcima, ali i ostalim zainteresiranima koji se žele okušati u izazovu stvaranja filma u četiri dana - od ideje do realizacije u 36 radnih sati. Na ovoj intenzivnoj radionici, koja će se održati od 16. do 19. svibnja, desetak će autora realizirati svoj prvi film. Radionica se sastoji od tri dijela - razrade ideje i scenarija, snimanja te montaže, a namijenjena je svim kreativnim snagama Pazina - srednjoškolcima, muzičarima, likovnim umjetnicima, medijskim djelatnicima, glumcima, plesačima, putopiscima, i svima ostalima bez obzira na prethodno iskustvo u radu s kamerom. Uvodno predavanje počinje u četvrtak, 16. svibnja u 17 sati u Društvenom centru "Veli Jože". Broj mjesta ograničen je na deset polaznika.

Radionica animiranog filma namijenjena je osnovnoškolcima i svima koji vole animaciju. Počinje izradom fenakistoskopa, popularnog uređaja za animaciju slika. Putem njegove izrade polaznici će se upoznati s osnovama animacije te zajednički raditi na izradi scenarija i osmišljavanju priče. Nakon toga slijedi rad na knjizi snimanja sastavljenoj od osam skica, napisanih dijaloga i prijedloga za zvukove u filmu. Polaznici će moći svoj segment priče realizirati u obliku brojnih crteža ili putem stop frame animacije koja uključuje izradu samostojeće scenografije i likova. Slijedi snimanje crteža, stop frame animiranje, sinkronizacija, montaža te konačno - projekcija animiranog filma pred publikom. Ova mala Škola animiranog filma održat će se od 17. do 19. svibnja, svakim danom od 17 do 20 sati. Broj mjesta ograničen je na 15 polaznika.

Radionice se održavaju u Društvenom centru "Veli Jože" u Pazinu, a prijave su otvorene do 15. svibnja. Voditelji radionica su producent i filmski pedagog Marko Zdravković-Kunac, filmski autor i pedagog Toma Zidić, snimateljica i montažerka Dorotea Cerin, snimatelj i montažer Michele Bulešić, te filmska autorica i organizatorica Sanda Letonja-Marjanović. Radionice vodi Pulska filmska tvornica, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Pazin i pod pokroviteljstvom Istarske županije, Grada Pazina i Hrvatskog audiovizualnog centra. Partner je Medvid Produkcija.

A. DAGOSTIN

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter