KONFERENCIJA

"Prkosne i ponosne" u organizaciji mreže Women in Adria: TREĆINA OBRTA U POREČU U VLASNIŠTVU JE PODUZETNIH ŽENA

Ilustracija (Pixabay.com)

Brojne su sudionice konferencije za poduzetnice „Prkosne i ponosne“ koju je u porečkom Domu obrtnika organizirala mreža poduzetnica i poslovnih žena Women in Adria imale priliku poslušati inspirativna predavanja iskusnih poduzetnica.

- Poreč je poduzetan grad. On spada među deset hrvatskih gradova s najviše poduzetnika, a prema ostvarenoj dobiti je među prvih pet. Lokalna samouprava poduzetnicama pomaže koliko može, što dokazuje da je u Poreču otprilike 35 posto obrta u ženskom vlasništvu. No, vjerujem da je poduzetnica puno više, naglasio je porečki gradonačelnik Loris Peršurić koji je sudjelovao u panel diskusiji pod nazivom "Kako lokalne vlasti mogu pomoći poduzetnicama".

Sandra Ćakić Kuhar, zamjenica župana Istarske županije, istaknula je da je najvažnija uloga javnog servisa u omogućavanju ženama da se bave poduzetništvom upravo pružanje usluga namijenjenih ovisnim članovima obitelji, dakle djeci i starijim osobama.

- Svjesni smo činjenice da je teret obiteljskih obaveza zapravo još uvijek pretežito na ženama. Iz tog razloga u županiji razmišljamo tako da javne usluge maksimalno ojačamo i tako damo prostora ženama za bavljenje poduzetništvom, kazala je zamjenica župana.

Osim što je konferencija pružila sudionicama priliku da od predstavnika lokalne samouprave čuju nešto o specifičnostima o ženskom poduzetništvu na ovim prostorima, puno toga mogle su naučiti iz korisnih predavanja.

- Ženama želimo dati uzore, a to im omogućavamo kroz naš portal gdje mogu pročitati intervjue s našim poduzetnicama. Osim toga, imamo puno događanja diljem Hrvatske, poput ove konferencije, na kojima žene koje pokreću svoje poslovanje ili one koje o tome tek razmišljaju, mogu dobiti brojne savjete, govori Ivana Matić, osnivačica i CEO mreže poduzetnica i poslovnih žena Women in Adria.

Milena Mičić, direktorica Aquariuma Pula, ujedno i znanstvenica koja je trenutno u najužem izboru za najbolju hrvatsku poduzetnicu, ženama je poručila da se hrabro uhvate u koštac sa svim izazovima koje nosi žensko poduzetništvo. Još jedan koristan savjet s prisutnima je podijelila i Kristina Radolović, direktorica i suvlasnica Key consultinga Poreč, poduzeća koje se bavi poslovnim savjetovanjem s naglaskom na povlačenje sredstava iz europskih fondova.

- Mladima savjetujem da se odvaže i dobro raspitaju kako bi iskoristili sve poticaje koji im se nude. Danas ima zaista mnogo mogućnosti i to treba iskoristiti, ustvrdila je Radolović.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of