NAJNOVIJEDOBIO GRADSKU NAGRADU

Prijem za velikog prijatelja Labina Mauricea Panneelsa


U srijedu je u prostorijama Grada Labina održan prijem za g. Mauricea Panneelsa iz Belgije, jednog od ovogodišnjih dobitnika Zahvale Grada Labina, koja će svim laureatima biti dodijeljena na svečanoj sjednici Gradskog vijeća 17. kolovoza.

Nagrađeni Panneels neće moći prisustvovati sjednici jer mu odmor u Labinu završava već ovog petka. U ime Grada prijem je održala zamjenica gradonačelnika Federika Mohorović Čekada. Gospodin Panneels sa suprugom Lidiom i sinovima te sada i njihovim obiteljima u Labin dolazi već duže od 50 godina, te je pravi ambasador Rapca i Labina u Belgiji. Svojom ljubavlju prema ovom kraju osvojio je srca labinjana koji su ga i danas dopratili u Malu vijećnicu Grada Labina.

Organizator je brojnih susreta s Labinjanima u Belgiji te su njegovom zaslugom i neki Labinjani upoznali tu zemlju. Svojim je angažmanom u vrijeme rata pokrenuo i humanitarnu akciju, o čemu su izvještavali i strani mediji, te je tako zadužio grad Labin, ali i širu zajednicu. Svoju skromnost, emocije i veliki ponos pokazao je i ovom prilikom. Zahvale Gradu Labinu uputili su i prisutni, članovi obitelji nagrađenog, ali i brojni prijatelji koje je stekao u Labinu kroz ovih 50 godina.

- Nakon 50 godina, vjerujem da su Vašoj obitelji Rabac i Labin drugi dom. Mnogi Labinjani Vas prepoznaju kao velikog čovjeka i humanitarca, a priznanje Vam je sada iskazalo i Gradsko vijeće ovom nagradom. Zahvaljujemo na svemu do sad učinjenom i cijeloj obitelji želimo još mnogo godina ugodnog boravka u našem gradu, zaključila je Mohorović Čekada. (B. BIOČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike