NAJNOVIJEOPĆINSKO VIJEĆE SVETE NEDELJE

Prihvaćeno prekoračenje troškova izgradnje vrtića

(B. BIOČIĆ)

Općinsko vijeće Svete Nedelje prihvatilo je prekoračenje građevinskih radova koji se odnose na prekoračene i dodatne radove prilikom   izgradnje novog Dječjeg vrtića u Vrećarima od strane izvođača tvrtke Maling Labin u visini od 399 tisuća kuna što je 11,96 posto od ukupne vrijednosti ugovorenih radova.

Prekoračenje su obrazložili Damir Sorić, glavni nadzorni inženjer i Davor Škrtić iz Centra za ulaganja Eurokonzalting Pula. Sorić je rekao da su radovi izvedeni profesionalno i odgovorno ali su se pojavila prekoračenja u radovima kao i potreba za novim radovima koji nisu bili ugovoreni ali su se morali izvesti kako bi se objekt dovršio i priveo namjeni. Škrtić je istaknuo da ne postoji projekt u kojem je projektatnt sve sto posto proračunao i predvidio pa je desetak posto prekoračenja uobičajeno. Načelnik općine Gianvlado Klarić zatražio je od vijećnika da odluče o tome hoće li se prekoračenje prihvatiti i time dati suglasnost na zaključenje dodatka Ugovora o javnim radovima na izgradnji Dječjeg vrtića.

U raspravi koja se povela nezavisni vijećnik Miljenko Vidić ( Vidićeva lista) rekao je kako svaki dodatni i novi trošak pokazuje da projektant i izvođač nisu dobro procijenili situaciju pa smatra da posao nije profesionalno odrađen i zato će glasati protiv. (B. BIOČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Webcams provided by webcams.travel add a webcam