LABIN

Predsjedništvo Saveza udruga antifašista IŽ: U TIJEKU PRIPREME ZA PROSLAVU DANA ISTARSKE ŽUPANIJE

| Autor: Branko BIOČIĆ
Predsjednik  Udruge antifašista Labinštine Severino Franković i  zamjenica gradonačelnika Labina Federika Mohorović  Čekada

Predsjednik Udruge antifašista Labinštine Severino Franković i zamjenica gradonačelnika Labina Federika Mohorović Čekada


U Sportskom centru "Franko Mileta" u Labinu održano je 6. predsjedništvo Saveza udruga antifašista Istarske županije. Prisutne je kao domaćin i predsjednik labinske udruge antifašista pozdravio Severino Franković.

- Labin se oduvijek ponosi svojom antifašističkom prošlošću, a ova godina je zaista posebna jer slavimo 100. obljetnicu Labinske republike, prvog zabilježenog otpora fašizmu u Europi i na to moramo biti ponosni, rekao je Franković.

Predsjedništvo je u ime Grada Labina otvorila zamjenica gradonačelnika Federika Mohorović Čekada koja se zahvalila svima, posebice predsjedniku labinske udruge gospodinu Severinu Frankoviću na trudu i promicanju trajnih vrijednosti.

- Temelji su to koje svakodnevno promičemo i kod naših najmlađih i na to smo ponosni. Istra je oduvijek bila kolijevka antifašizma, a obilježavanja Dana Istarske županije, Labinske republike, rujanskih odluka i mnogih drugih važnih datuma usko je vezano za antifašizam, odnosno našu prošlost na kojoj temeljimo sve naše vrijednosti. Još jednom, dobrodošli u Labin i ugodan rad, rekla je Mohorović Čekada.

Jedna od glavnih tema bila je priprema proslave Dana Istarske županije u suradnji sa Skupštinom IŽ, a zatim i tekuća problematika. Predstavnici udruge sastat će se za županom u Pazinu, nakon labinske sjednice, kako bi se dogovorio način obilježavanja. Predstavnici udruge posjetiti će do kraja ovog mjeseca Glinu i Petrinju te donijeti određena prikupljena financijska sredstva koja će se donirati najpotrebnijim obiteljima u dogovoru s predsjednicima udruga Gline i Petrinje. Prikupljeno je dvadesetak tisuća kuna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini