NAJNOVIJEISTRAGA OTKRILA NEPRAVILNOSTI U RADU JAVNE USTANOVE KAMENJAK

PREDSJEDNIK OPĆINSKOG VIJEĆA MEDULINA ZLATIĆ: Sazivamo sjednicu Vijeća zbog razrješenja MAJE ŠARIĆ, OSTALO JE NA POLICIJI

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA i Patricija SOFTIĆ
(D. MEMEDOVIĆ)

Ne mogu vam za sada navesti o čemu se točno radi, ali vam mogu reći da smo ovu odluku donijeli na temelju sedam glavnih nepravilnosti koje smo utvrdili, kao i to da smo možda ravnateljici dali preveliko povjerenje koje je ona dobrano iznevjerila. Načelniku općine Goranu Buiću podnijeli smo prijedlog za razrješenje Maje Šarić, sa svim spornim točkama koje su dovele do naše odluke, rekao je Matija Medica, predsjednik Upravnog vijeća

Postupak razrješenja ravnateljice Javne ustanove Kamenjak Maje Šarić pokrenulo je u ponedjeljak na žurnoj sjednici Upravno vijeće te ustanove, kojim predsjedava Matija Medica. Peteročlano tijelo, ali tada u krnjem sastavu, kako doznajemo, razmatralo je na sjednici propuste i nepravilnosti ravnateljice Šarić po čak sedam točaka.

Što joj se sve stavlja na teret jučer, s obzirom na zavjet šutnje ljudi povezanih s Kamenjakom i Općinom Medulin, bilo je teško doznati. Većina aktera, uključujući i Maju Šarić koja je na porođajnom dopustu, nisu odgovarali na naše pozive, a do nas su pristizale informacije da je većina traženih sugovornika zauzeta sastancima. Potom nam je dojavljeno da je načelnik Medulina Goran Buić odredio da je jedina osoba s kojom se može komunicirati o gorućoj temi predsjednik Upravnog vijeća Matija Medica.

On nam je potvrdio da se u Kamenjaku već nekoliko mjeseci provodi interna istraga poslovanja te da se pritom otkrilo jako puno nepravilnosti.

- Ne mogu vam za sada navesti o kojim se točno nepravilnostima radi, ali vam mogu reći da smo ovu odluku donijeli na temelju sedam glavnih nepravilnosti koje smo utvrdili, kao i to da smo možda ravnateljici dali preveliko povjerenje koje je ona dobrano iznevjerila. Stoga smo načelniku općine Goranu Buiću podnijeli prijedlog za razrješenje Maje Šarić s njene sadašnje funkcije, sa svim spornim točkama koje su dovele do naše odluke. Sad je na Općini da Maji Šarić pošalje zahtjev za očitovanje na to rješenje, na koje bi se ona trebala očitovati u roku od osam dana, a nakon toga bi se trebala sazvati sjednica Općinskog vijeća na kojoj će se odlučivati o njenom razrješenju, rekao je Medica.

Veliki prihodi

Zanimljivo da među "sedam točaka optužnice", kako Medica navodi, nije slučaj zamračenja novca od ulaznica, zbog čega je Upravno vijeće u travnju podiglo kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja zbog sumnje u manipulaciju sustavom naplate ulaza u zaštićeno područje i nanošenja znatne materijalne štete ustanovi. Lani je, uzgred, samo od ulaznica Kamenjak prihodovao 8,8 milijuna kuna. Kako je policijska istraga u tijeku, smatrali su u Upravnom vijeću da nemaju dovoljno saznanja o tom slučaju da bi u ikoga mogli uprijeti prstom.

Na listi grijeha Maje Šarić je i štetni ugovor za računovodstvene usluge kojeg je ravnateljica bez znanja Upravnog vijeća i postupka javne nabave prije godinu i pol sklopila s tvrtkom Itta. Medica je kao otegotne okolnosti spomenuo i neke utvrđene nepravilnosti oko EU fondova.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom
Webcams provided by webcams.travel add a webcam