Ponovio zahtjev

PREDSJEDNIK IDS-a PONOVIO APEL VLADI Miletić: Ne kočite lokomotivu Hrvatske. Pustite nas da radimo!

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
(Snimio Milivoj Mijošek)

(Snimio Milivoj Mijošek)


Ne prestaju apeli iz Istre koji se upućuju prema Vladi kako bi ipak preispitala svoje odluke vezane uz strogi "ugostiteljski lockdown", a svoje neslaganje s linearnim zatvaranjem svih takvih objekata u cijeloj Hrvatskoj izrazio je predsjednik IDS-a i pulski gradonačelnik Boris Miletić.

On je jučer još jedanput ponovio zahtjev kojeg su predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću uputili istarski župan Fabrizio Radin i svi istarski gradonačelnici, a kojim se traži odgoda primjene donesenih mjera za ugostiteljstvo na području Istarske županije.

"Naš zahtjev temelji se isključivo na mišljenju stručnjaka, odnosno na podacima naših epidemiologa koji pokazuju da u Istri ugostiteljski objekti nisu žarišta zaraze. Istarski ugostitelji se odgovorno pridržavaju svih propisanih mjera i treba im omogućiti da rade dok god brojke ne pokažu drugačije. Osim toga, nema nikakvih naznaka da će zatvaranje objekata koji nisu žarišta zaraze smanjiti širenje infekcije, ali će sigurno dovesti u pitanje radna mjesta.", kazao je Miletić.

Čelnik IDS-a dodao je da su svi u Istri potpuno svjesni ozbiljnosti situacije, ali i da se okolnosti bitno razlikuju od županije do županije i od grada do grada, te da stoga ne vidi niti jedan razlog da se onima koji mogu i koji se ponašaju odgovorno zabrani raditi.

"Regionalni pristup pokazao se najučinkovitijim i kod nas i u svijetu. Zašto se sada od njega odustaje!?", pita Miletić. Podsjetio je i da se Istra od početka pandemije nametnula kao primjer dobrog upravljanja krizom, te da su se mjere donosile pravovremeno, provodile dosljedno i odnosile na sve jednako, bez izuzetaka! "Mi najbolje poznajemo vlastitu kuću i najbrže ćemo reagirati i ograničiti ili zabraniti sve aktivnosti koje doprinose širenju zaraze. A to u ovom trenutku nisu ugostiteljski objekti. Zato apeliramo na vas, ne kočite lokomotivu Hrvatske. Pustite nas da radimo!“, poručio je Vladi Miletić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum