ISTRAMETOVA VREMENSKA PROGNOZA

Pred nama je nova promjena vremena: STIŽE KIŠA I LOKALNI GRMLJAVINSKI PLJUSKOVI

| Autor: Petar RADOVAN / Istramet
Ilustracija (Sendi SMOLJO)

Ilustracija (Sendi SMOLJO)


Nakon kratkotrajne stabilizacije vremena, pred nama je novo jače pogoršanje, piše Istramet.

U nedjelju očekujemo promjenjivo vrijeme uz mjestimičnu kišu i grmljavinske pljuskove, naročito u kopnenom dijelu Istre. Uz obalu će prevladati sunčanije, no može biti izoliranih neverina. Zapuhat će slab do umjeren, na moru ponegdje prolazno jak jugozapadnjak.

Povodom destabilizacije atmosfere DHMZ je putem Meteoalarma za nedjelju izdao žuti stupanj upozorenja koji se odnosi na mogućnost jačih grmljavinskih pljuskova, vjerojatnost grmljavine pritom je veća od 50 %.

Još nestabilnije vrijeme očekuje nas u ponedjeljak kada će pljuskovi i kiša biti češći i uz obalu, prema svemu sudeći i na jugu poluotoka. Pritom može biti jačih neverina uz velike količine kiše u kratkom vremenskom roku. Jugozapadnjak će postupno okrenuti na sjeverozapadnjak uz pad temperature zraka.

Nestabilno vrijeme nastavit će se i u drugom dijelu tjedna, no uz dosta sunčanog vremena. Usprkos suncu ljetne vrućine ne očekujemo "do daljnjega", čime se nastavlja trend vrlo ugodnog vremena uz temperature zraka na 2 m visine čak i ispod višegodišnjeg prosjeka za lipanj.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater