ISTARSKI STOŽER

Poznato odakle je troje novozaraženih iz Istre. Stojanović objasnio zašto negdje nema zaraženih, a drugdje ih je više, i dodao: "SADA LOMIMO EPIDEMIJU"

| Autor: Patricija SOFTIĆ

Zbog brzine razmjene podataka i posebnih okolnosti u kojima svi živimo i radimo ovih dana, neki tehnički podaci se pokazuju pogrešni, što je razumljivo.

Tako je danas na konferenciji za novinare rekao ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandar Stojanović pročitao popis zaraženih u Istri po općinama i gradovima, koji se u manjoj mjeri razlikuje od popisa kojeg je Glas Istre dobio minulih dana. 

Osim toga, troje novih zaraženih pacijenata su dvoje iz Brtonigle i jedan iz Umaga. Tako da sada popis izgleda ovako: Umag 11, Brtonigla 8, od kojih jedan preminuli, Pula 5, Novigrad 4, Poreč 3, Vodnjan 3, Labin 2, Rovinj 1 i Raša 1 zaraženi. Dakle, ukupno 38, od kojih su dva stranca i jedna preminula osoba.

"Svih troje novih zaraženih su kontakti već poznatih slučajeva", rekao je Stojanović.

Naglasio je da je vidljivo kako je više od pola zaraženih stacionirano na području Umaga, Brtonigle i Novigrada, gdje se bolest najviše proširila zbog poznatog pogreba i ugostiteljskog objekta.

"Vidimo da u Pazinu i Buzetu za sad nema zaraženih, i da se vidi da je većina do sad oboljelog radno aktivnog stanovništva došlo sa zapadne obale Istre", rekao je Stojanović. 

Odnos među spolovima je 66 posto muškarci, a 34 posto žene. Prosječna dob zaraženih je 52 godine starosti. Od 60 do 70 godina je 7 zaraženih, a preko 70 njih 8. Danas se očekuju rezultati za još 15 briseva.

"Imamo jednoličnu crtu novih slučajeva, 3 ,3, 4 i slično, ali još uvijek uzlaznu. Sada smo u prijelomnom trenutku: hoćemo li lomiti epidemiju i zaustaviti rast, ili će se rast nastaviti", rekao je Stojanović.  


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater