PAZIN

Potpisivanje ugovora za sufinanciranje nabave: NOVO VOZILO ZA PAZINSKU HITNU STIŽE U SVIBNJU

| Autor: Mirjan RIMANIĆ
Zadovoljstvo sklapanjem ugovora o nabavci novog vozila (M. RIMANIĆ)

Procijenjena vrijednost predstojeće javne nabave za ambulantno vozilo iznosi 800.000 kuna, a uz podršku pri sufinanciranju djelatnosti tijekom slijedeće četiri godine, Ispostava Pazin moći će na siguran i brz način obavljati hitne intervencije na području Grada Pazina i Pazinštine

U pazinskoj Ispostavi Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije održan je prijem u povodu potpisivanja ugovora za sufinanciranje nabave novog ambulantnog vozila. Ugovor je potpisan s Gradom Pazinom i sedam susjednih općina. Uz domaćina Županijski Zavod za hitnu medicinu, ravnateljicu Gordanu Antić, prijemu su prisustvovali gradonačelnik Renato Krulčić i načelnik Općine Gračišće Ivan Mijandrušić te predstavnica Namještaja MIMA d.o.o. koji su nedavno Ispostavi u Pazinu darovali kauč i madrac.

Ukupno tri vozila stižu u Istru

Ravnateljica Antić zahvalila je svima koji sudjeluju u ovoj akciji na nesebičnom zalaganju i odličnoj suradnji pa im je u ovoj prigodi predala zahvalnice.

Procijenjena vrijednost predstojeće javne nabave za ambulantno vozilo iznosi 800.000 kuna, a uz podršku pri sufinanciranju djelatnosti tijekom slijedeće četiri godine, Ispostava Pazin moći će na siguran i brz način obavljati hitne intervencije na području Grada Pazina i Pazinštine i time ostvariti važan preduvjet kvalitetne zdravstvene zaštite.

Zavod je već uspješno okončao javnu nabavu za tri ambulantna vozila sufinancirana iz decentraliziranih i vlastitih sredstava, od kojih je jedno namijenjeno Ispostavi Pazin. Prema riječima ravnateljice Antić, u Ispostavu Pazin novo bi vozilo trebalo stići do kraja svibnja 2020. godine.

Pazinski gradonačelnik Renato Krulčić istaknuo je kako Grad Pazin nastoji financijski podržati sve aktivnosti kojima je cilj zaštita zdravlja i podizanja kvalitete života sugrađana i cjelokupne lokalne zajednice u partnerstvu sa pazinskom ispostavom Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije i pazinskom ispostavom Istarskih domova zdravlja.

Financiranje dodatnog tima

Grad Pazin s Istarskom županijom, ZHMIŽ i Istarskim domovima zdravlja od 2012. godine sklapa godišnje Ugovore o sufinanciranju HMP iznad standarda. Dodatnih pet tisuća kuna u 2018. godini Grad Pazin je izdvojio za obnovu prostora Hitne medicinske pomoći Pazin, a 1.970 kuna za kupnju setova za opekline. Tako je sveukupno od 2012. do 2019. godine iz proračuna Grada za potrebe HMP-a, Ispostavu Pazin, izdvojeno 852.500 kuna.

- U proračunu za 2020. godinu planirano je za dodatni tim HMP izdvojiti 110.000 kuna, a za nabavku novog ambulantnog vozila 83.600 kuna. Podrškom ZHMIŽ-a, Grad Pazin želi doprinijeti stvaranju bolje zdravstvene i društvene zaštite koja će svakom oboljelom omogućiti na vrijeme dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu skrb, jer snaga lokalne zajednice ogleda se u brizi o najranjivijim skupinama građana među kojima su i bolesne osobe, što je među prioritetima Grada Pazina, poručio je Krulčić.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater