Izlet u povodu 20.obljetnice gradskog vijeća mladih

Posjetili šumu Kontija i zvjezdarnicu Višnjan

U Zvjezdarnici Višnjan dočekao ih je prof. Korado Korlević. Pomoću teleskopa promatrali su sunčeve pjege, a te slušali zanimljivo predavanje "Kome pripada budućnost?". U zvjezdarnici su obišli teleskop težak 25 tona i dotaknuli komadiće meteora

| Autor: Branko BIOČIĆ
Labinski školarci ispred zvjezdarnice Višnjan

Labinski školarci ispred zvjezdarnice Višnjan


Na Dan hrvatskih zdravih gradova, učenici OŠ Matije Vlačića Labin, OŠ Ivo Lola Ribar i Srednjem škole Mate Blažina koji čine Gradsko vijeće mladih posjetili su tim povodom šumu Kontija, Znanstveno- edukacijski centar te zvjezdarnicu u Višnjanu. Bila je to ujedno i nagrada Grada Labina članovima i voditeljima Gradskog vijeća mladih Grada Labina za 20. obljetnicu djelovanja.

Brojne generacije mladih sudjelovale su u Gradskom vijeću mladih te kroz kritičko promišljanje dolazili do svojih prijedloga kako mijenjati i unaprijediti školsko ozračje te dati svoje viđenje o problematici raznih životnih tema lokalne zajednice. Na izletu su učenici s čuvarom prirode iz ustanove Natura Histrica prošetali kroz šumu Kontija i upoznali se s posebnim biljnim i životinjskim vrstama koje žive na tom području. Posjetili su i vidikovac s kojeg pogled seže do mora i Limskog zaljeva. Predstavnica Turističke zajednice Grada Vrsara provela ih je kroz ostatke samostana sv. Mihovila i kroz Znanstveno-edukacijski centar u kojem su vidjeli bicikl pomoću kojega se stvara električna energija, mikroskop i fotoaparate za male znanstvenike.

U Zvjezdarnici Višnjan dočekao ih je prof. Korado Korlević. Pomoću teleskopa promatrali su sunčeve pjege, a te slušali zanimljivo predavanje "Kome pripada budućnost?". U zvjezdarnici su obišli teleskop težak 25 tona i dotaknuli komadiće meteora.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum