PAZIN

POREZNI INSPEKTORI NA TERENU Ovog tjedna nadzor cvjećara, taksista i ugostitelja

| Autor: A. DAGOSTIN
(S. DRESCHLER)

Porezna uprava najavila je da ovog tjedna u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti, a u suradnji s Carinskom upravom nastavlja provoditi nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske.

Nadzori fiskalizacije obavljat će se očevidom u poslovnim prostorima poreznih obveznika, provjerom izdavanja računa u realnom vremenu putem mobilnih uređaja te drugim nadzornim aktivnostima. U razdoblju od 13. do 19. veljače nadzornim aktivnostima bit će obuhvaćeni svi obveznici fiskalizacije, a posebno obveznici koji obavljaju djelatnost: trgovine na malo cvijećem, sadnicama, sjemenjem, gnojivom, kućnim ljubimcima i hranom za kućne ljubimce u specijaliziranim prodavaonicama; taksi služba, te djelatnosti restorana i ostalih objekata za pripremu i usluživanja hrane.

Naime, kroz provedene analize rizika i postupke praćenja izdavanja i fiskaliziranja računa uočeno je da još uvijek postoji znatan broj poreznih obveznika koji ili ne izdaju račune ili izdane račune ne fiskaliziraju čineći pri tome najteže porezne prekršaje.

Inače, Ministarstvo financija odnosno Porezna uprava pokrenula je 1. srpnja 2019. godine novu kampanju i nagradnu igru "Bez računa se ne računa".


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater