RASTE BROJ DJECE

POREČ: Proširuje se kapacitet dječjeg vrtića u Baderni

| Autor: Glas Istre
Vrtić Baderna (Foto Grad Poreč)

Vrtić Baderna (Foto Grad Poreč)


U tijeku je proširenje prostorija za jaslice u dječjem vrtiću u Baderni, odnosno područnom odjeljenju porečkog Dječjeg vrtića Radost smještenog u tamošnjoj zgradi stare škole. Ovime će vrtić dobiti nove prostorije za još jednu jasličku skupinu. Tijek radova obišli su danas gradonačelnik Loris Peršurić i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Vesna Kordić. Prostori za jaslice bit će opremljeni garderobom, prostorom za boravak, prematanje, sanitarnim čvorom i svime što treba jasličarima, a radovi na uređenju bit će gotovi do kraja ovog mjeseca, odnosno do početka pedagoške godine.

Područni vrtić u Baderni već ima jednu vrtićku i jednu jasličku skupinu, a ovom se investicijom šire kapaciteti, budući da potreba za smještajem u jaslicama i vrtićima na području Poreča stalno raste. Stoga Grad Poreč-Parenzo radi na pripremama za izgradnju još nova dva dječja vrtića i jaslica na svom području i to u Novoj Vasi i Varvarima.

Poreč je grad s najvećim prirastom u među istarskim gradovima prema službenim podacima za prošlu godinu, a porast broja novorođenčadi bilježi svake godine. U zadnje tri godine izgrađena su i otvorena tri nova vrtića s jaslicama, no zbog stalnog povećanja broja djece, stalno rastu nove potrebe. - Upravo zato jer nam je prioritet za svu djecu osigurati jednake, kvalitetne uvjete i dovoljno mjesta u svim ustanovama, već aktivno radimo na kandidiranju i projektiranju novih vrtića kako bi pomogli obiteljima i zadovoljili povećanu potrebu, kaže gradonačelnik Peršurić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater