zaključak

POREČ: PRODUŽEN ROK ZA SUBVENCIONIRANJE KUPNJE STANOVA Predaja zahtjeva do 26. travnja

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ
ilustracija

Rok za podnošenje zahtjeva na Javni poziv, umjesto do 27. ožujka traje do 26. travnja. Riječ je o mjeri kojom Grad Poreč želi pomoći svojim žiteljima u rješavanju stambenog pitanja

  

Zbog ograničenosti rada javnih institucija izazvane širenjem koronavirusa, proglašenja pandemije te situacije posljednjih dana u Republici Hrvatskoj, a s ciljem omogućavanja podnošenja zahtjeva na Javni poziv za subvencioniranje kupnje stanova na području Grada Poreča, Povjerenstvo za utvrđivanje liste prvenstva za subvencioniranje kupnje stanova na području Poreča donijelo je zaključak kojim se produžuje rok za podnošenje zahtjeva za dodatnih trideset dana. Slijedom toga, rok za podnošenje zahtjeva na Javni poziv, umjesto do 27. ožujka traje do 26. travnja.

 Pomoć građanima

Riječ je o mjeri kojom Grad Poreč želi pomoći svojim žiteljima u rješavanju stambenog pitanja.

- Kao grad s najboljom kvalitetom života u Hrvatskoj, konstantnim brojem porasta stanovnika i porečkog gospodarstva koji zapošljava veliki broj ljudi i obiteljima osigurava sigurnu egzistenciju, želimo im pružiti mogućnost da ostanu živjeti i raditi u svom gradu. Među prvim smo gradovima u Hrvatskoj koji smo se odlučili na ovakav način subvencioniranja, prilikom same kupnje. Potreba je puno i na ovaj smo način najbrže i najefikasnije željeli pomoći građanima u stjecanju stana, kaže gradonačelnik Loris Peršurić.

Pravo na prijavu za subvencioniranje imaju građani s prebivalištem na području Grada Poreča, a lista prvenstva utvrđuje se na temelju više mjerila - od uvjeta stanovanja, stambenog statusa, vremena prebivanja na području grada, broja članova domaćinstva, životne dobi, broja djece, invaliditeta, statusa branitelja i drugih. Uvjet je i da stan ili kuću ne posjeduje niti bračni, niti izvanbračni partner i drugi članovi domaćinstva, odnosno da u vlasništvu imaju neodgovarajući stan ili kuću, a valja istaknuti i da ovaj gradski natječaj ne isključuje prijavu na državne subvencije. 

Pojednostavljena procedura

Podnositelj može podnijeti zahtjev za subvencioniranje kupnje samo jednog stana, a površina stana čija kupnja se subvencionira ovisi o broju članova zajedničkog kućanstva. Inicijalna prijava na gradski natječaj maksimalno je pojednostavljena te ne zahtijeva dodatne troškove oko prikupljanja dokumentacije. Nakon zaprimanja svih zahtjeva izrađuje se prijedlog liste prvenstva, a potom se nakon roka žalbe donosi konačna lista. Grad je za ovu svrhu u proračunu osigurano 3,5 milijuna kuna.

- Ulažemo u škole, vrtiće, zdravstvo, sve kako bi zadržali i povećali razinu kvalitete i standard života u našem gradu. Mislim da je najvažnije od svega biti partner i pomagati svim generacijama - od naših najmlađih do najstarijih sugrađana i na tome ćemo nastaviti raditi, zaključuje gradonačelnik Peršurić.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini