REKREATIVCI ĆE DOĆI NA SVOJE

POREČ: Počinje gradnja prvog adrenalinskog bike parka na obali

| Autor: Glas Istre
Bike park u Poreču

Bike park u Poreču


Danas počinju pripremni radovi za uređenje adrenalinskog bike parka - popularnog pump tracka - na Gradskom kupalištu na lokaciji nekadašnjeg beach bara Colonia Iulia Parentium u Poreču.

Radi se oprvom takvom adrenalinskom parku na Jadranu, nakon što su ranije parkovi realizirani u Dugoj Resi,
Svetoj Nedelji, Virovitici, Kutini i Velikoj Gorici.

Dotičnom investicijom Turistička zajednica Grada Poreča želi obogatiti ponudu za male i velike rekreativce, kao i polaznike Ljetnog kampa. Adrenalinski park, koji podrazumijeva pump track i skills poligone, bit će namijenjen za bicikle, romobile, skejtove i role te će njime pješačko-rekreativna zona Gradsko kupalište zaokružiti bogatu ponudu različitih sadržaja te međusobnu povezanost plaže, teretane na otvorenom, pump tracka i novouređenog dječjeg parka.

Pump track staza je neprekidna petlja ravnina i uzvisina po kojoj se može voziti i bez pedaliranja. Oblik staze omogućuje zabavnu, ali i sigurnu sportsku aktivnost na površini koja može biti manja od košarkaškog terena. Pump track staze pogodne su za sve veličine bicikala, skateboardova, koturaljki, skutera i slično. Na stazi se mogu voziti biciklisti svake životne dobi i tehničke spremnosti.

Savršen je za učenje temeljnih vještina i trikova, kao i za trening vrhunskih biciklista, jer zahtijeva
okretnost i brzinu. Umjesto pedaliranjem ili odguravanjem, korisnici se na pump tracku stazi pokreću
mijenjanjem položaja svojih tijela gore - dolje. Ovaj inovativan princip kretanja čini ovakvu stazu
atraktivnom i drugačijom od svih sličnih igrališta i sportskih terena.

Kako napominje direktor Turističke zajednice Grada Poreča Nenad Velenik, Gradsko kupališteodabrano je kao lokacija zbog velike frekvencije biciklista upravo tim pravcem, a i studija razvoja biciklizma je bike park predvidjela upravo ondje, sukladno važećim urbanističkim planovima i uz odobrenje Mjesnog odbora Anke Butorac. Pritom se planira nastaviti ulaganje u bike-infrastrukturu u sklopu Studije razvoja klasterskih ulaganja i to: brendiranje staze Mirna – Limski kanal, postavljanje nove signalizacije, tisak novih bike karata, promotivne akcije sigurnosti biciklista na cesti te druga infrastrukturna ulaganja.
Izvođač radova je Zavod Aliansa iz Slovenije te HD Navigatio iz Zagreba, te je važno napomenuti kako se prilikom uređenja neće rušiti stabla te će se budući pump track dodatno ozeleniti, a dovršetak radova očekuje se kroz mjesec dana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater