Još jedna pohvala

POLUOTOK USRED KORONA PANDEMIJE Vijest o zelenoj regiji Istri širi se njemačkim tržištem

| Autor: Chiara BILIĆ
Ćićarija

Ćićarija


Status koji Istra trenutno uživa kao jedina regija u Europi bez koronavirusa nije od nevažnog značaja. Ta se vijest, ističe direktor istarskog TZ-a Denis Ivošević, počela prenositi i u Njemačkoj što je ovdašnjem TZ-u, napominje, tržište ključne komunikacije

 

Najveći europski i njemački auto klub ADAC nedavno je objavio da je u vrijeme krize uzrokovane koronavirusom Istra proglašena najpopularnijom regijom kod Nijemaca koji se na odmor odlučuju putovati automobilom. Istraživanje je provedeno u kriznim ljetnim mjesecima, između svibnja i rujna, među članovima i članicama ADAC-a.

Nijemci su, inače, po broju dolazaka i noćenja gosti broj jedan u Istri. Iz Turističke zajednice Istarske županije otkrivaju da je njihov udio u ukupnim dolascima (1.823.310) iznosi 33 posto, a udio u ukupnim noćenjima (13.190.675) iznosi gotovo 40 posto sveukupnih noćenja na Poluotoku.

Od početka godine do ovog ponedjeljka u Istru je, naime, pristiglo gotovo 600 tisuća njemačkih gostiju koji su ostvarili više od 5,2 milijuna noćenja. Najviše su noćili u objektima u domaćinstvu, dakle u sobama, apartmanima i kućama za odmor, otprilike 2,2 milijuna noćenja. Slijede kampovi s dva milijuna noćenja te hoteli s ukupno 606 tisuća noćenja. Ovogodišnje su brojke zbog krize uzrokovane koronavirusom   mnogo niže u odnosu na isto razdoblje lani. No, status koji Istra trenutno uživa kao jedina regija u Europi bez koronavirusa nije od nevažnog značaja. Ta se vijest, ističe direktor istarskog TZ-a Denis Ivošević, počela prenositi i u Njemačkoj što je ovdašnjem TZ-u, napominje, tržište ključne komunikacije.

- Nakon što je belgijsko Ministarstvo vanjskih poslova na svojim mrežnim stranicama objavilo da se u srcu Europe Istra jedina ističe u zelenoj boji, poslali smo na ključne adrese u inozemstvu tu važnu informaciju. Polako pristižu objave, no najznačajnija je ona na njemačkom RTL-u, govori direktor istarskog TZ-a Denis Ivošević.

U jučerašnjem članku naslovljenom "Zašto je poluotok tako zdrav?", pojašnjeno je da u slovenskoj, hrvatskoj i talijanskoj Istri živi otprilike 210 tisuća stanovnika te je Istra, iako su okolna područja pod koronom, danima bila bez zaražene osobe. Citira se i Ivoševićeva izjava: "S obzirom na činjenicu da smo vrlo blizu Italije i da velik broj ljudi iz Istre svakodnevno odlazi raditi u Italiju, od početka veljače pratimo situaciju u Italiji i na vrijeme smo se pripremili za moguće širenje zaraze. Odmah smo poduzeli odgovarajuće mjere koje su u konačnici odredile čitav tijek uspješne borbe protiv koronavirusa".

Nakon što je Ivošević nabrojao sve preventivne mjere zaštite od koronavirusa koje su se tijekom ljeta provodile u Istri, članak je zaključen mišlju "da su se turisti i stanovnici Istre ponašali uzorno da bi sačuvali svoju malu zelenu oazu usred crvene korona- pandemije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater