NAJNOVIJEUDRUGA OPĆINAMA DODIJELILA 400 TISUĆA KUNA

Polovica sredstava ide Nogometnom klubu Žminj

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
NK Žminj (u plavim dresovima) protiv NK Vrsara (M. MIJOŠEK)

Udrugi mladih Geminianum dodijeljeno je 28 tisuća kuna, slijedi RK Žminj (22 tisuće kuna), BK Žminj (20 tisuća kuna), Udruga umirovljenika (20 tisuća kuna), Katedri Čakavskog sabora 18 tisuća kuna, a Žminjskim mažoretkinjama 15 tisuća kuna

Ove će godine Općina Žminj lokalnim udrugama dodijeliti gotovo 400 tisuća kuna. Tim su povodom, u općinskoj vijećnici, predstavnici udruga, sa žminjskim općinskim načelnikom Željkom Plavčićem potpisali ugovore o sufinanciranju. Time će žminjske udruge moći koristiti sredstva koja su namjenski, za udruge, planirana u općinskom proračunu za ovu godinu.

Broje više od tisuću članova

- Značaj rada udruga svakako se manifestira tako što svojim djelovanjem članice i članovi, ali i korisnici usluga, doprinose razvoju raznih sektora općine Žminj, kao i povećanju kvalitete života samih stanovnika, ali i okolice, kazao je žminjski načelnik Plavčić.

Dodao je kako su sport, kultura, civilna zaštita i djelovanje te zaštita zdravlja, samo neka od polja na kojima žminjske udruge, koje broje više od tisuću članova, djeluju. Upoznajući prisutne sa svojim radom i ciljevima, predstavnici udruga istaknuli su zadovoljstvo i značaj danom im mogućnošću da svojim radom aktivno sudjeluju u napretku zajednice, te da iskaz različitih interesa u većini slučajeva nailazi na razumijevanje i podršku od strane vodstva Općine.

Načelnik je simbolično potpisao ugovor o financiranju s najmlađom predstavnicom svih udruga i predsjednicom "najmlađe" udruge za sport i rekreaciju Popaj Dajanom Otočan te izrazio zadovoljstvo da i mladi stanovnici pokazuju interes za vlastitim doprinosom zajednici u kojoj žive brinući pritom za zdravlje i psiho-fizički razvoj svojih najmlađih stanovnika.

Nogometašima ide 220 tisuća kuna

Najviše je sredstva, temeljem provedenog javnog poziva za financiranje, odobreno u ovogodišnjem žminjskom općinskom proračunu, dodijeljeno Nogometnom klubu Žminj - 220 tisuća kuna. Udruzi mladih Geminianum dodijeljeno je 28 tisuća kuna, slijedi Rukometni klub Žminj (22 tisuće kuna), Boćarski klub Žminj (20 tisuća kuna), Udruga umirovljenika Žminj (20 tisuća kuna), Katedri Čakavskog sabora Žminj 18 tisuća kuna, a Plesnoj udruzi Kvarnera i Istre (Žminjske mažoretkinje) 15 tisuća kuna.

Udruzi za sport i rekreaciju "Popaj" dodijeljeno je 8.500 kuna, Folklornom društvu Cere osam tisuća kuna, Biciklističkom klubu Žminj pet tisuća kuna, Domu za odrasle osobe Motovun 4.200 kuna, Streličarskom klubu Žminj tri tisuće kuna, Konjičkom klubu Equi team dvije tisuće kuna, a Društvu distrofičara Istre 1.800 kuna. Po tisuću kunu odobreno je Domu za odrasle osobe Motovun (projekt Domski band), Savezu udruga osoba s invaliditetom Istarske županije, pulskom Dnevnom centru za radnu terapiju i rehabilitaciju, te Društvu osoba s invaliditetom Rovinj. Sve u svemu 382.500 kuna.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum
Webcams provided by webcams.travel add a webcam