NAJNOVIJEANONIMNE DOJAVE Upravno vijeće podnijelo kaznenu prijavu

POLICIJA "ČEŠLJA" POSLOVANJE Javna ustanova Kamenjak pod istragom zbog sumnji u krađu i prijevaru s ulaznicama

| Autor: Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ

Sve smo odlučili prijaviti policiji ne bi li otklonili moguće manipulacije vezane uz naplatni sustav i eventualno nezakonite radnje, kao i moguće sumnje da je zbog određenih radnji oštećena Javna ustanova Kamenjak, kazao je predsjednik Upravnog vijeća JU-a Kamenjak Matija Medica

 

Upravno vijeće Javne ustanove Kamenjak policiji je podnijelo kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja zbog sumnje u manipulaciju sustavom naplate uzlaza u zaštićenom području Kamenjaka, te osnovane sumnje da je zbog zloporaba vezanih uz naplatu ulaznica ustanovi koja upravlja tim područjem nanesena znatna materijalna šteta.

Zasad nije poznato kolika je eventualna materijalna šteta nanesena JU-u Kamenjak zbog mogućih makinacija s ulaznicama, no neki izvori tvrde da bi šteta mogla biti i do milijun kuna. Zasad nije otkriveno tko je to konkretno predmet istrage, no neslužbeno doznajemo da bi istražitelji mogli prvo preispitati djelatnike koji su tijekom prošle sezone radili na rampi, počevši od njihovih voditelja. Pretpostavlja se da je modus operandi bio storniranje računa, čime se zapravo isisavao novac od ulaznica koji je potom, pretpostavlja se, završavao u nečijim privatnim džepovima.

Od ulaznica 8,8 milijuna kuna

Prošle godine ta je javna ustanova samo od ulaznica imala prihod od 8,8 milijuna kuna. Samo od svibnja do rujna 2018. na Kamenjaku je evidentirano ukupno 165 tisuća svih ulaza i izlaza, no tu treba pribrojiti još 35 tisuća ulaza iz ostalih mjeseci. Dakle, samo prihod od ulaznica koji se slijeva u proračun JU-a Kamenjak ogroman je izvor zarade.

Predsjednik Upravnog vijeća JU Kamenjak Matija Medica potvrdio nam je da je Upravno vijeće donijelo odluku o podnošenju kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja, te da u ovom trenutku nemaju nikakvih saznanja na koga bi istraga moga biti usmjerena. Medica kaže da su svi članovi Upravnog vijeća potpisali izjavu o tajnosti te da, dok god traje istraga, ne mogu u javnost iznositi nikakve detalje. Medica je potvrdio da je Upravno vijeće odlučilo reagirati nakon nekoliko anonimnih prijava koje su im stizale, a u kojima se upozoravalo na zloporabu naplatnog sustava na ulaznim rampama na Kamenjaku.

- Sve smo odlučili prijaviti policiji ne bi li otklonili moguće manipulacije vezane uz naplatni sustav i eventualno nezakonite radnje, kao i moguće sumnje da je zbog određenih radnji oštećena Javna ustanova Kamenjak. Zasad nemamo nikakvih konkretnih saznanja tko je i što radio, ali odlučili smo otkloniti svaku sumnju i detaljno istražiti je li bilo kakvih malverzacija. Policija je upoznata sa svim našim sumnjama iz anonimne prijave. Angažirali smo i jednu privatnu tvrtku koja će na terenu istražiti i utvrditi je li došlo do zloporabe. Njihove nalaze još čekamo, kazao je Medica.

Nataša Vitasović iz PU istarske potvrdila je da je policija 12. travnja zaprimila kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja zbog neovlaštenog pristupa računalnim podacima. Naglasila je da policijski službenici poduzimaju izvide kako bi se utvrdile sve okolnosti prijave.

S prijavom je upoznat i načelnik Općine Medulin Goran Buić koji podržava Upravno vijeće u nastojanjima da se sve istraži kako bi se cijela stvar što prije riješila.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum
Webcams provided by webcams.travel add a webcam