dinamičan posao

POGLEDAJTE VIDEO: OVAKO IZGLEDA DAN NA POLICIJSKOJ AKADEMIJI. Laura i Kristofer više od godinu dana nose policijsku odoru i brinu za sigurnost građana Pule

Požurite s prijavama jer je natječaj za upis u III. razred Policijske škole ''Josip Jović'' produžen je do 10. kolovoza, a natječaj za program obrazovanja odraslih traje do 15. kolovoza

| Autor: Glas Istre
(Foto: Pu Istarska)

(Foto: Pu Istarska)


Ministarstvo unutarnjih poslova ima otvorena dva natječaja, kojima se traže buduće policajke i policajci, a jedan od njih otvoren je još nekoliko dana.

Naime, do 10. kolovoza na natječaj za upis u III. razred srednje Policijske škole ''Josip Jović'' mogu se javiti srednjoškolci koji imaju završen drugi razred srednjoškolskog obrazovanja razine kvalifikacije 4.2 za školu u četverogodišnjem trajanju. Kandidati trebaju biti hrvatski državljani i mlađi od 19 godina na dan početka školovanja.

Trebaju imati najmanje dobar opći uspjeh u prethodnim razredima i biti uzornog vladanja. Također trebaju imati posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost te ispunjavati propisanu razinu tjelesne motoričke sposobnosti. Moraju biti osobno dostojni za obavljanje policijske službe i ne smiju biti članovi neke političke stranke.

Policijska škola ''Josip Jović'' upisat će 100 najboljih kandidata za potrebe Ministarstva unutarnjih poslova te 25 učenika i učenica u III. razred srednjoškolskog obrazovanja za potrebe Ministarstva pravosuđa i uprave.

Osim natječaja za upis srednjoškolaca, u tijeku je i natječaj za upis u program za obrazovanje odraslih za zanimanje policajac/policajka, koji je otvoren do 15. kolovoza, a na njega se mogu javiti kandidati do 28 godina. Natjecati se mogu državljani i državljanke Republike Hrvatske koji imaju završenu srednju školu u trogodišnjem ili četverogodišnjem trajanju, a kandidati moraju proći testiranje tjelesnih motoričkih sposobnosti te trebaju imati posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost. Također moraju biti osobno dostojni za obavljanje policijske službe i ne smiju biti članovi političke stranke.

Kako je to nositi policijsku odoru i brinuti o sigurnosti građana i turista početkom svibnja ispričali su Laura Hrestak i Kristofer Vukelić tako da svi zainteresirani kandidati mogu pročitati nešto više o njihovim iskustvima i samom školovanju na Policijskoj akademiji. Njihovu priču možete pročitati OVDJE

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum