Druga faza

Počinje uređenje krova crkve svete Eufemije

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ

Kao što i obećano, slijedi druga faza uređenja partera crkve svete Eufemije, kao i sanacija krova. Natječaj za izvođenje južnog partera (iz smjera Grisie) je raspisan i, ukoliko prođe bez žalbenih postupaka mogućih izvođača, radovi bi trebali započeti kroz dva mjeseca. Inače, za drugu je fazu popločenja Grad Rovinj osigurao iznos od 2,7 milijuna kuna.

Uz parterno i kameno opločenje nastavlja se i sanacija krova crkve svete Eufemije. U ovoj fazi radova izvršit će se demontaža, čišćenje i namještanje kamenog križa, a isti će postupak biti i na primjeru željeznog križa na krovu. Osim toga, izvest će se i pripremni radovi vezani za gromobran.

Dodajmo, i kako je ukupna vrijednost sanacije krova, uključujući i obnovu gromobrana na cijelom objektu procijenjena na iznos veći od 1,5 milijuna kuna i da u financiranju sudjeluju Grad Rovinj, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Župa sv. Eufemije. Naime, tijekom prošle godine Rovinj je izdvojio 150 tisuća kuna u tu svrhu, a isti je iznos osigurao i u proračunu za 2020. godinu. Inače, sam projekt uređenja crkve svete Eufemije trebao bi biti okončan postavljanjem vanjske, atraktivne rasvjete oko zvonika i crkve.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom