Predugi rok?

Počeli radovi na izgradnji usporivača prometa na Zelenicama u Labinu. Trajat će 15 dana. Labinjani nezadovoljni "KINEZI SU IZGRADILI CIJELU BOLNICU U 15 DANA"

| Autor: Branko BIOČIĆ

Za sav promet zatvorena je dionica županijske ceste u Ulici Zelenice od Zelenice 8 ("Foto Festival") do rotora kod OŠ Matije Vlačića. Sav promet preusmjeren je obilaznim pravcima, dijelom kroz Rudarsku ulicu, a dijelom županijskom cestom od rotora "Kapelica" do rotora kod OŠ Matije Vlačića

Zbog izrade usporivača prometa u glavnoj ulici Zelenice, kod Osnovne škole Matije Vlačića, za sav promet zatvorena je dionica županijske ceste u Ulici Zelenice od poslovnog objekta na adresi ulica Zelenice 8 ("Foto Festival") do rotora kod OŠ Matije Vlačića. Sav promet preusmjeren je obilaznim pravcima, dijelom kroz Rudarsku ulicu, a dijelom zaobilaznom županijskom cestom od rotora "Kapelica" do rotora kod OŠ Matije Vlačića.

Predugi rok?

Zbog toga je u tom dijelu grada pojačan promet, a povremeno se stvara kolona vozila, posebice prilikom dolaska i odlaska s posla. Građani s područja Katura i Vineža kao obilazne pravce prema starogradskoj jezgri i Rapcu koriste i zaobilaznu županijsku cestu. Ova privremena regulacija prometa, potrebna je kako bi se izveli najavljeni radovi oko uzdignute plohe na pješačkom prijelazu. Radovi na drugom usporivaču prometa u istoj ulici kraj sjedišta labinske ispostave Hrvatskih voda, izvest će se nakon što se ovaj dio prometnice vrati u funkciju.

Radi se o zajedničkom projektu Grada Labina i Županijske uprave za ceste, a radove će izvoditi tvrtka Cesta d.o.o. Pula, dok je planirani rok izvedbe prve uzdignute plohe čak 15 dana što mnogi Labinjani drže predugim rokom kada se zna da su Kinezi u 15 dana sagradili bolnicu, a Japanci dio urušenog autoputa. Svoje mišljenje o izgradnji izdignutog pješačkog prijelazu u centru grada gradonačelnik Valter Glavičić objavio je na svojoj Facebook stranici isti dan kada su počeli radovi, 22. rujna.

Traži se strpljenje

- Sigurnost svih pješaka, a pogotovo školske djece na Zelenicama nešto je o čemu smo svi jedinstveni, što naprosto nema cijenu. Upravo zato danas smo počeli s izgradnjom 'usporivača prometa'. Radi se o zajedničkom projektu Grada Labina i Županijske uprave za ceste. Ne sumnjam da nam je dječji osmijeh bitniji od 'divljanja' neodgovornih vozača automobila ili motora. Dok traju radovi, kako bi se izbjegle gužve na spoju Rudarske ulice na prometnicu kod Lamparne, koristimo čim više zaobilazni pravac od rotora kod Elektroistre preko rotora za Pulu i nazad prema rotoru kod osnovne škole. Radujem se da su radovi krenuli i blizu smo rješavanju još jednog prometnog problema", stoji u objavi gradonačelnika Glavičića.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini