ROVINJ

Plivači manifestacije "Od punte do punte" dočekani pljeskom

| Autor: Aleta BRATTONI
Tradicionalna manifestacija "Od punte do punte – morem i kopnom"

Tradicionalna manifestacija "Od punte do punte – morem i kopnom"


Povodom Dana grada Rovinja, a uoči samog blagdana njegove zaštitnice, sv. Eufemije, ove je srijede održana tradicionalna manifestacija "Od punte do punte – morem i kopnom".

Ova se sportska manifestacija održava još od 2007. godine u organizaciji Sportske zajednice Grada Rovinja, uz poruku "Volim Rovinj, njegovu prekrasnu obalu i njegovo sigurno more. / Amo Rovigno, le sue splendide spiagge e il suo limpido mare."

Tradicija održavanja manifestacije nije prekinuta, no zbog epidemioloških su mjera ove godine sudjelovali samo plivači.

Tako je dvanaest njih, među kojima i najstariji plivač, osamdesetogodišnjak Gino Sošić, ove srijede u jutarnjim satima krenulo od rta Punta Corrente 3.100 metara dugom trasom do Malog mola.

Tradicionalna manifestacija "Od punte do punte – morem i kopnom"

Pratilo ih je toplo i sunčano vrijeme, a na cilju ih je dočekala vjerna publika gromoglasnim pljeskom i ovacijama.

Podsjećamo, radi se o sportsko-edukativnoj manifestaciji koja nipošto nije natjecateljskog karaktera, već je cilj svih sudionika istodobno "dotaknuti" svaki rt jednog našeg iznimnog dijela obale.

Sudjelujući u ovoj zahtjevnoj, a ujedno sinkroniziranoj utrci, sudionici žele ukazati na vrijednosti netaknute obale čije su jedine barijere one prirodne, zatim na vrijednosti rekreativnog, a ne natjecateljskog bavljenja sportom, te na sigurnost kupača u moru. Osim toga, žele podsjetiti na pomalo zaboravljene izvorne nazive rtova kojima su generacije ribara nadijevale imena radi lakšeg snalaženja i ribarenja, kao i na neponovljivu ljepotu kretanja morem batanom sa živopisnim jedrima, koja ih je tijekom ove utrke pratila.

Spomenimo također kako organizatori za sljedeću godinu pripremaju nešto novo – utrku "Kvarat" ili "Trofej Katarina". Plivat će se od otoka Katarine do Malog mola, odnosno 250 metara, a u utrci bi sudjelovali plivači "Od punte do punte": građani, djeca, sportaši iz bilo kojeg rovinjskog kluba, turisti…

Tradicionalna manifestacija "Od punte do punte – morem i kopnom"

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum