ŠEF HDZ-a U ISTRI

PLENKOVIĆ U KANFANARU: Dok je obilazio tvornicu cigareta razgovarao je s Angelom Merkel. Objasnio je i što će biti s noćnim klubovima i BAT-om u Istri

| Autor: Milan PAVLOVIĆ


Šef HDZ-a Andrej Plenković upravo je posjetio tvornicu cigareta u Kanfanaru i dok ju je obilazio telefonski se čuo s Angelom Merkel. Potvrdio nam je to nakon obilaska.

"I s njom sam razgovarao o turističkoj sezoni i dolasku njemačkih gostiju", rekao je Plenković, koji je o turizmu razgovarao i sa slovenskim kolegom Janezom Janšom.

"Dogovorili smo da ostane liberalni model na granici, a Hrvatska i dalje da bude u zelenoj zoni", rekao je premijer.

Govorio je i o noćnim klubovima. Naime, danas se pojavila informacija iz Slovenije da je Hrvatska pristala zatvoriti diskoteke zbog širenje koronavirusa, a sve zbog toga da Slovenci ne bi zatvorili granicu. Ali kasnije je na pressici nacionalnog Stožera šef tog Stožera Davor Božinović rekao da ne zna ništa o tome.

"Zaključak je kako bi trebalo pojačati kontrole javnih okupljanja, odnosno zabava u klubovima", rekao je Plenković. Dakle, ništa od zatvaranja. Plenković se u Kanfanaru sastao i s predsjednikom tvrtke BAT Adria Zvonkom Kolobarom vezano uz nesporazume oko nastavka poslovanja BAT-a u Hrvatskoj.

"Razgovarali smo sat vremena i pronašli smo zajednički jezik. Poslušali smo naše domaćine i od rujna krećemo u rješavanje problema, odnosno stvaranje pretpostavki da BAT ostane u Hrvatskoj", rekao je Plenković.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum