Dani Erasmusa  

PAZIN: Učenici se educiraju o održivoj prehrani

  Trenutno se dio učitelja u sklopu europskog projekta TripleS nalazi na edukaciji u njemačkom gradu Braunschweigu, a slijede uzvratni susreti učitelja te putovanja učenika

| Autor: Glas Istre
Dani Erasmusa

Dani Erasmusa


Dani Erasmusa, prigodna godišnja proslava programa Erasmus+, najvećeg europskog programa Europske unije namijenjenog obrazovanju, osposobljavanju, mladima i sportu, obilježeni su proteklog tjedna i u Osnovnoj školi Vladimira Nazora u Pazinu s obzirom da je 35 učenika i 5 učitelja te škole uključeno u europski projekt TripleS s njemačkim i rumunjskim kolegama.

Trenutno se dio učitelja nalazi na edukaciji u njemačkom gradu Braunschweigu, a slijede uzvratni susreti učitelja te putovanja učenika. U ovom koraku projekta učenici se bave održivom prehranom. Učenici su naučili da je bitno da hrana koju konzumiramo tijekom proizvodnje proizvede najmanji utjecaj na okoliš. Prerađena i ultrapakirana hrana je dostupnija što podrazumijeva povećanu potražnju za ovom vrstom proizvoda i povećava zagađenje i utjecaj na okoliš. Istraživanje učenika na temu "Pakiraj održivo" predstavljeno je na školskom panou i portalu eTwinning.

Neki od savjeta učenika za održivu prehranu: izbjegavati plastičnu kao i jednokratnu ambalažu, sezonski proizvodi puno su bolji od nesezonskih budući da je za njihovu proizvodnju potrebno manje resursa pa je time i onečišćenje okoliša manje, organskim uzgojem hrane štiti se bioraznolikost i održava zemlja zdravijom. Prije kupnje potrebno je razmisliti koje ćemo namirnice zaista konzumirati zbog prevencije gubitaka hrane i otpada hrane. Već i male razlike u navikama dugoročno mogu donijeti velike prednosti nama samima i svijetu u kojem živimo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini