PULA

Otvoreno 16. IDF Svjetsko prvenstvo u sportsko-modernom plesu


Zbog lošeg vremena koje je prijetilo Puli, svečano otvaranje 16. Svjetskog prvenstva u sportsko-modernom plesu prema pravilima Međunarodne plesne federacije (IDF) jučer je otkazano, ali zato je u hotelu Pula održana skraćena verzija za novinare.

Prisutnima se obratio i manifestaciju otvorio pulski gradonačelnik Boris Miletić, a program su uveličali i svjetski juniorski prvak na harmonici Leonardo Rojnić te virtuoz na harmonici Ivan Licul iz Barbana.

Ovo svjetsko prvenstvo koje će trajati do nedjelje i koje će se održavati u Domu sportova Mate Parlov okupit će oko 2700 sudionika iz 20 zemalja svijeta - plesača, pratitelja te njihovih trenera, a natjecanja koja uključuju 19 disciplina i 6 kategorija na tri pozornice istodobno, su otvorena za publiku (cijena ulaznice je 35 kuna). Na natjecanju sude kvalificirani suci, od kojih osim sudaca federacije, zatim suci gosti, plesni pedagozi i plesači raznih plesnih disciplina među kojima je i Kobi Rozenfeld, plesač i koreograf iz SAD-a, jedan od koreografa poznate pjevačice Beyonce.

Ovo je već treći put da se ovakvo natjecanje održava u Puli, a da IDF ima povjerenja u pulske organizatore, a to je KUD Tasa - plesni studio Art Dance, govori i to da će i sljedeće natjecanje, iduće godine, također biti organizirano u najvećem istarskom gradu. (M. RADIĆ, snimio N. LAZAREVIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter