TUNISTRA - POREČ 2019.

OTKAZAN DRUGI NATJECATELJSKI DAN TURNIRA Jaka bura zadržala tunolovce u porečkoj luci

| Autor: Portal GlasIstre.hr

Nakon izuzetno uspješnog prvog dana natjecanja TunIstra – Offshore World Challengea Poreč 2019, tijekom kojeg je izvagano devet riba, među kojima je i rekordna tuna od 198,75 kilograma, danas su pak tunolovci ostali privezani u porečkoj luci. Naime, zbog jake bure koja onemogućava ribolovne aktivnosti na moru, otkazan je drugi natjecateljski dan turnira. 

No, za sutra je vremenska prognoza mnogo bolja, a natjecanje će se nastaviti po planu. To je u skladu s pravilima natjecanja koja nalažu da se moraju održati bar dva ribolovna dana. Tunolovcima iz ukupno deset zemalja, pak, dobro će doći dan odmora s obzirom na izuzetno naporan jučerašnji dan.

O vremenskim uvjetima ovisi i održavanje Tunalicious Street Food Festivala. Organizatori pripremaju otvaranje gastronomskih cornera od 17 sati pa do ponoći odnosno sve dok to vremenski uvjeti dopuste. Ukoliko vrijeme bude povoljno, svi će posjetitelji moći uživati u raznolikoj i ukusnoj ponudi poslastica od svježe tune na Tuna Bites Bar, Sushi Bar, Tuna & Sea Food Bar i mnogim drugim cornerima. Uz uživanje u hrani, naravno, ide i dobra zabava. Za odličnu atmosferu večeras bi na rivu u Poreču trebala stati rabačka grupa Side Effects, a u subotu, 7. rujna, festival će zatvoriti poznati hrvatski sastavi Pavel i Silente. 

Ostatak programa u tjednu tune održat će se bez obzira na vremenske neprilike. U tijeku je i Tuna Restaurant Week, tjedan tijekom kojeg chefovi u trinaest porečkih restorana pripremaju kreativna i inovativna jela od tune. A vrhunac gastronomskog užitka tunoljupce očekuje večeras u porečkom restoranu Spinnaker gdje će se održati novo izdanje večere Spinnaker Gourmet Stage, koju ovog puta potpisuje trenutno najbolji hrvatski Gault&Millau chef Hrvoje Zirojević, inače chef restorana Laganini u Palmižani. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter