IN MEMORIAM: Enis Kancelir (1971. – 2020.)

Otišao je uvijek nasmiješeni optimist, izuzetno srdačna i požrtvovna osoba

| Autor: Glas Istre
Enis Kancelir (Snimio Aldo Pokrajac)

Enis Kancelir (Snimio Aldo Pokrajac)


Nakon kratke i teške bolesti prošlu je subotu u Zagrebu preminuo Enis Kancelir, dugogodišnji direktor najbolje hrvatske tvornice kartonske ambalaže Istragrafika, sada u sustavu velike međunarodne korporacije AR Packaging.

Rođen 8. listopada 1971. u Puli, Kancelir je diplomirao na Grafičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Potom je završio poslijediplomski studij na američkom sveučilištu RIT - Rochester Institute of Technology, gdje je stekao diplomu magistra u području ambalaže i pakiranja. Nastavio se stručno usavršavati kao sudionik brojnih edukativnih programa u inozemstvu i Hrvatskoj.

Njegov prvi posao bio je u Adris Grupi, gdje 1996. počinje raditi u Istragrafici, vodećem proizvođaču kartonske komercijalne ambalaže u Hrvatskoj i okruženju. Nakon nekoliko godina rada na području osiguranja kvalitete, implementacije sustava kvalitete, vođenja proizvodnje te vođenja komercijalnog sektora, 2003.godine postaje direktor tvrtke.

Godine 2006. Istragrafika se preselila u Kanfanar gdje je sagradila moderan pogon uz Tvornicu duhana Rovinj. Pod vodstvom Enisa Kancelira tvrtka bilježi odlične poslovne rezultate i unaprjeđuje odnose s kupcima, renomiranim, uglavnom izvozno orijentiranim hrvatskim tvrtkama u segmentu duhanske, prehrambene, farmaceutske, konditorske, kemijske i drugih industrija. Za kvalitetu svojih proizvoda i poslovanje tvrtka je dobila mnoge nagrade i priznanja: Zlatnu kunu, Cropak, Zlatnu jabuku Modernpak te prestižnu međunarodnu WPO – World Packing Organization nagradu za najbolju ambalažu.

Enis Kancelir je bio dugogodišnji predsjednik Zajednice ambalažera pri HGK, član Instituta za ambalažu i tiskarstvo IAT, ECMA - European Carton Makres Associationsa kao i SMA foruma. Bio je sudionik brojnih stručnih konferencija u zemlji i inozemstvu, povremeni gost predavač na Grafičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje je bio i doktorand.

Profesionalna karijera i poslovni rezultati ostvareni kroz nekoliko uzastopnih mandata, u kojem je razdoblju Istragrafika postala vodeći domaći proizvođač kartonske komercijalne ambalaže, potom i značajan izvoznik usluga iz svojeg programa, zaokruženi su 2017. godine. Te je godine Enis Kancelir dobio nagradu Menadžer godine CROMA-e u konkurenciji srednje velikih poduzetnika i strukovno priznanje za osobni doprinos hrvatskom gospodarstvu u području grafičke industrije

U Rovinju je Kancelir poznat po svom filantropskom i društvenom radu. Do nedavno je bio predsjednik Upravnog vijeća rovinjske Bolnice za ortopediju i rehabilitaciju „Prim. dr. Martin Horvat“. Uz ostalo, bio je dugogodišnji predsjednik Vaterpolo kluba „Rovinj“, s kojim je prošle godine obilježio 70 godina rada. U slobodno vrijeme bavio se maslinarstvom i vinogradarstvom. Prijatelji i poznanici pamtit će ga kao nepopravljivog, uvijek nasmiješenog optimista, izuzetno srdačnu i požrtvovnu osobu, koji se družio sa širokim krugom ljudi, od težaka do intelektualaca.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini