AKTIVIZAM

OSNIVA SE NOVA POLITIČKA STRANKA KOJA ĆE VELIKU PAŽNJU DAVATI I POLUOTOKU. Među osnivačima je i poznati istarski političar, a spominju se i prebjezi iz SDP-a i IDS-a

| Autor: Portal Glas Istre

Bivši živozidaš Damir Grünbaum, neovisni vijećnik u Istarskoj županiji i gradu Umagu, jedan je od osnivača nove političke stranke čije se ime još uvijek drži u tajnosti. Nova, "aktivistička" stranka, trebala bi biti osnovana narednih dana, a djelovat će u Istarskoj županiji, ali i na nacionalnoj razini. Grünbaum nam je potvrdio da se osniva nova stranka.

"Nažalost, svjesni smo da u Hrvatskoj, a tako i u Istri, ne postoji više ozbiljna opozicija koja bi se mogla suprotstaviti strategijama laži vodećih stranaka kojima skrivaju korupciju i kriminal. Aktivizam koji je bio glavni pokretač promjena u ovoj državi je naprasno ugušen", rekao je Grünbaum.

On kaže da će se već za nekoliko dana više znati o novoj stranci dok se iz njegovih riječi može zaključiti kako je riječ o novoj inačici Živog zida ili Stranke Ivana Pernara. Razlog   za osnivanje stranke objašnjava potrebom građana za aktivizmom koji sada nije organiziran.

"To ćemo promijeniti, osnivamo stranku sastavljenu od građana koji su u cijeloj Hrvatskoj uvijek bili na prvoj liniji bojišnice protiv korupcije, kriminala svih vrsta, deložacija, pljačkaških ovrha, nezasitnih banaka i odvjetničke mafije. Vraćamo se još bolje organizirani, bez milosti prema onima koji kradu budućnost našoj djeci i nama. Uz to ćemo građanima biti na usluzi sa savjetima i pravnom pomoći 24 sata na dan", najavljuje Grünbaum.

Što se tiče Istarske županije, u kuloarima se čuje kako će u novoj stranci, pored bivših članova Živog zida, biti i nezadovoljnici koji su napustili IDS i SDP. Spominju se nekadašnji članovi IDS-a u Umagu, ali i aktivisti Istarskih demokrata, Ladonje, IDF-a i drugih istarskih političkih stranaka. 


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of