PRVA MARTINJA U VIŽINADI

Osam vinara, nogomet i popularni Jole

| Autor: D. ŠIŠOVIĆ
Snimila: Branka MIHALJINEC

Za ovakvo okupljanje vinara s područja Vižinade postoje jako dobri razlozi u brojnim domaćim i međunarodnim medaljama i priznanjima za ovdašnja vina, a začetak novostvorenog ili budućeg brenda označen je prvim javnim predstavljanjem čaše s natpisom "Vina Vižinade"

Prvo obilježavanje Martinje u Vižinadi, na koje se ova općina odlučila uslijed sve većih uspjeha brojnih vinara ovoga kraja, prošlo je izuzetno uspješno i uz jako dobar posjet, pa je time začeta nova tradicija koja će i u budućnosti imati lijepe perspektive. 

Predstavljeno osam vinarija

U Domu kulture i u velikom šatoru postavljenom na parkiralištu ispred Doma svoja je vina predstavilo osam vinarija s područja općine Vižinada: Franc Arman, Marino Rossi, Bruno Ferenac, Geržinić, Pilato, Deklić, Pino Rossi te Sosich, a za čvršće zalogaje pobrinula se pršutana Franjul iz Svetog Petra u Šumi. Za ovakvo okupljanje vinara s područja Vižinade postoje jako dobri razlozi u brojnim domaćim i međunarodnim medaljama i priznanjima za ovdašnja vina, a začetak novostvorenog ili budućeg brenda označen je prvim javnim predstavljanjem čaše s natpisom "Vina Vižinade".

Kako je ta subota bila i važan dan za hrvatski nogomet, posjetitelji su na velikom ekranu zajedno odgledali utakmicu između Hrvatske i Slovačke, pa su razgaljeni hrvatskom pobjedom s veseljem krenuli u nastavak večeri. 

Dres za Joleta

Nakon kušanja vižinadskih vina na red je došla i zabava, pa je u prepunoj dvorani nastupio popularni Jole, koji je na početku koncerta pozdravio publiku i rekao kako mu je drago da upravo on otvara ovu prvu feštu od Martinja u Vižinadi. U nogometnom duhu te večeri, navijači NK Vižinada poklonili su Joletu dres NK Vižinade, a nakon njegovog koncerta zabavu je preuzeo Farabuti band.

Prvu proslavu Martinje u Vižinadi organizirala je tvrtka La-Lu uz podršku Općine i Turističke Zajednice Vižinada.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum