Drugi po redu

Općinsko vijeće Kršana rebalansom povećalo proračun: POSKUPLJUJE KOMUNALNI DOPRINOS

| Autor: Branko Biočić
Vijeće Kršana

Vijeće Kršana


Općinsko vijeće Kršana na posljednjoj je sjednici sad već drugim rebalansom povećalo općinski proračun za 1,2 milijuna kuna, jednako na prihodovnoj i na rashodovnoj strani, pa sada on iznosi 43,5 milijuna kuna. Povećanje se uglavnom odnosi na višak komunalne naknade iz prošle godine u iznosu od 1,5 milijuna kuna. Taj će se iznos, osim za financiranje održavanja i gradnje komunalne infrastrukture prema donesenim programima, iskoristiti za održavanje škola i vrtića 50 tisuća kuna, održavanje dječjih igrališta 80 tisuća kuna, održavanje sportskih objekata 165 tisuća kuna i za dogradnju Dječjeg vrtića Kockica u iznosu od 1,2 milijuna kuna.

Vijećnici su donijeli i Odluku o komunalnom doprinosu koji je povećan zbog povećanja troškova izgradnje i održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture te velikog povećanja intenziteta izgradnje i, vezano uz to, devastaciju infrastrukture, naročito nerazvrstanih cesta i putova. Općinski načelnik Roman Carić istaknuo je kako je bilo vrijeme za povećanje komunalnog doprinosa koji je sada u rangu s ostalim jedinicama lokalne samouprave, ali i dalje niži od ostalih. Stanovnici općine Kršan i dalje će imati popust od 90 posto za izgradnju prve nekretnine.

Dosadašnjih pet zona naplate svedeno je na tri. U prvu zonu s jediničnom cijenom od 126 kuna svrstana su područja građevinske namjene tj. područje termoelektrane, područja proizvodne namjene, pretežito zanatske namjene i poslovno-uslužne namjene te uz to građevinska područja ugostiteljsko turističke namjene: Brestova i Fratrija i turistički punkt Motel Plomin. U drugu zonu s jediničnom cijenom od 108 kuna uvršteni su Potpićan, Plomin Luka s izuzetkom suhe marine koja ulazi u prvu zonu, Plomin i Zagorje. Sva ostala naselja u općini ulaze u treću zonu s jediničnom cijenom od 54 kune po prostornom metru. Općinsko vijeće je također dalo suglasnost za organizaciju prvog Adventa u starom gradu Kršanu i to od 22. do 24. prosinca, tj. četvrtak, petak i subotu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater