ZATVORENE SU AMBULANTE U KRNICI I RAKLJU

Općinska uprava traži novog liječnika opće prakse


U nekim naseljima marčanske općine zdravstvena skrb kao da "šepa". Naime u Krnici i u Raklju ambulante ne rade. Ta je tema bila na dnevnom redu i na jednoj od posljednjih sjednica Općinskog vijeća Općine Marčana, kada je vijećnik iz oporbenih redova Anđelo Valić pitao je načelnika Predraga Pliška što Općina radi po pitanju ambulanti u Krnici i Raklju, koje već duže imaju zatvorena vrata. Odgovarajući na njegov upit, Pliško je rekao da su ambulante zatvorene zbog bolesti dr. Ivanke Zimet.

- Općina nije osnivač i dojam je da se u ovom trenutku ne može puno toga učiniti, ponajprije zbog manjka kadrova. Međutim, u kontaktu smo s ravnateljem Istarskih domova zdravlja i vjerujem da ćemo pronaći neko rješenje, kazao je Pliško.

Za pregled čekala duže od dva sata

Na terenu je situacija vrlo složena. Naime, skrb o bolesnima i(li) onima koji trebaju tek poneki liječnički savjet ili recept, preuzela je na sebe liječnička ambulanta u Marčani, koja s pacijentima radi ponedjeljkom, srijedom i petkom od 7 do 13.30 sati, a utorkom i četvrtkom od 13 do 17.30 sati, a u ambulanti trenutno ordinira dr. Olga Cizler. Općina Marčana izašla je u susret sumještanima organizirajući svoj prijevoz za pacijente (rutom kojom vozi i radne dane) u ambulantu u Marčanu. Polazak je u Raklju u 8.15 sati, dolazak u Marčanu je u 8.50 sati, a povratak je putem redovnog prijevoza iz Marčane u 12.20 sati. (Leonid SLIJEPČEVIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter