VIJEĆE

OPĆINA KREĆE U IZRADU PLANA RAZVOJA DO 2027. GODINE: Kršan još uvijek ima višak prihoda od 4,5 milijuna kuna

Na istoj je sjednici donesena odluka o poništavanju dijela natječaja za prodaju nekretnina u vlasništvu općine iz ožujka mjeseca zbog rješavanja prethodnog pitanja imovinsko-pravnih odnosa za uređenje pristupnog puta. Ostali dijelovi natječaja neće se mijenjati

| Autor: Branko BIOČIĆ
Vijećnici Općine Kršan

Vijećnici Općine Kršan


Općinsko vijeće Kršana na posljednjoj je sjednici donijelo odluku o pristupanju izradi Plana razvoja Općine Kršan za razdoblje do 2027. godine te za kordinatora imenovalo Patriciju Zanketić, voditeljicu Odsjeka za gospodarstvo i EU projekte Jedinstvenog upravnog odjela Općine Kršan, kao lokalnog koordinatora za obavljanje i koordinaciju poslova strateškog planiranja i upravljanja razvojem za Općinu Kršan.

Ipak u plusu

Na istoj je sjednici donesena odluka o poništavanju dijela natječaja za prodaju nekretnina u vlasništvu općine iz ožujka mjeseca zbog rješavanja prethodnog pitanja imovinsko-pravnih odnosa za uređenje pristupnog puta. Ostali dijelovi natječaja neće se mijenjati.

Vijeće je usvojilo i polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna koji je podnio načelnik općine Roman Carić. U razdoblju od 1. siječnja do 30. lipnja ove godine, Općina Kršan je ostvarila ukupan prihod u visini od 11,3 milijuna kuna ili 31,9 posto ostvarenja plana. U istom razdoblju rashodi su iznosili 16,2 milijuna kuna ili 36,3 posto plana. Manjak prihoda u računu iznosi 4,9 milijuna. Izdaci za financijsku imovinu (za otplatu glavnice kredita) izvršeni su u iznosu od 800 tisuća. Uz višak sredstava iz prethodne godine u iznosu od 10,3 milijuna (na Općinu Kršan otpada višak iz prethodne godine od 10,5 milijuna, dok je DV Kockica ostvarila manjak od 224,8 tisuća kuna), sve je rezultiralo time da Općina Kršan u ovom izvještajnom razdoblju bilježi višak od 4,6 milijuna kuna.

Imenovana radna tijela

Kako je istaknuto, Proračun za 2021. godinu, kao i polugodišnji izvještaj o izvršenju je konsolidiran, što znači da su ugrađeni i prihodi i primici, kao i rashodi i izdaci proračunskih korisnika (DV Kockica).

Vijeće je imenovalo i svoja radna tijela. U Odbor za financije i proračun imenovani su Esad Huskić kao predsjednik te Silvano Uravić i Dezi Paliska kao članovi. U Odboru za kulturu i školstvo Zoran Karlić je predsjednik,a Tihana Horvatek Žvanja i Davud Mešinović članovi, u Komisiju za stanove i poslovne prostore kao predsjednik je imenovan Dino Salamun, dok su članovi Jani Štroligo i Mauricio Bajerić. U Komisiju za provođenje natječaja za prodaju nekretnina Boris Rogić imenovan je predsjednikom, a članovi su Dino Salamun i Lara Kontuš; u Odbor za socijalna pitanja imenovan je Boris Rogić kao predsjednik, a članovi Darko Androić i Silvia Fable. U povjerenstvu za ocjenjivanje prijavljenih programa, projekata, aktivnosti i manifestacija koje se financiraju iz općinskog proračuna Lucian Mrzlić je predsjednik, dok su članovi Matea Knapić i Loreta Miškulin.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini