OPASNOST OD ZARAZE PACIJENATA

OD SUTRA ZABRANJENE POSJETE BOLESNICIMA U BOLNICI. Zabrana će potrajati sljedećih deset dana

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


S obzirom na opetovano registrirane COVID-19 pozitivne hospitalizirane pacijente izvan covid odjela, Bolnički stožer odlučio je sljedećih deset dana zabraniti posjete bolesnicima. Posljednjih tjedan dana ukupno se zarazilo sedam pacijenata na različitim odjelima (Onkologija, Neurologija, Pulmologija i Gastroenterologija). Svi pacijenti su pri prijemu imali negativan PCR na covid. Moguće je i da su bili u inkubaciji u vrijeme testiranja. 

"Obzirom na perzistentnu aktivnost epidemije u općoj populaciji, uz proboje na bolničke odjele za koje je najvjerojatnije porijeklo od osoba koje su posjetile bolesnike, jer su zaposlenici u inicijalnim brisevima SARS-CoV-2 negativni, kao i pojavu omikron varijante, uz paralelnu gripu, za slijedećih 10-ak dana (od 09. do 17.12.2021.) obustavljaju se posjete hospitaliziranim pacijentima.

Iznimka je i dalje moguća kod umirućih pacijenta ili kod nekih izvanrednih situacija. Procjenu izvanredne situacije donosit će odgovorna osoba djelatnosti," priopćili su iz Bolničkog stožera.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum