SASTANAK S MINISTROM ĆORIĆEM

GRAĐANSKA INICIJATIVA: "Tražili smo da se centar zatvori sve dok se ne riješi smrad otrovnih plinova koji dopire iz centra i truje naše mještane"

| Autor: Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ
(M. MIJOŠEK)

Ministar je rekao da tom zahtjevu ne može udovoljiti. Iskreno, nismo drugo ni očekivali. Tražili smo da se centar zatvori sve dok se ne riješi smrad koji dopire iz centra i truje naše mještane. Ne prihvaćamo opravdanja da je smrad unutar "dozvoljenih graničnih vrijednosti" jer za nas granica smrada otrovnih plinova koji se šire iz ova dva primitivna deponija u Puli i Rijeci jedino može biti nula, istaknula je Radolović Rosanda 

Predstavnici građanske inicijative "Čist zrak duga ljubav" i Udruge Krizni stožer Marišćina sastali su se s ministrom zaštite okoliša Tomislavom Ćorićem, kako bi ga upoznali s nizom propusta u novim centrima za gospodarenje otpadom u Puli i Rijeci. Nezavisna županijska vijećnica, mještanka Općine Medulin ujedno i predstavnica inicijative "Čist zrak duga ljubav" Divna Radolović Rosanda istaknula je da je ministar pokazao dobru volju te je i sam upozorio da se nesnosan smrad koji se ovog ljeta širio s Kaštijuna, više ne smije ponoviti. Radolović Rosanda kaže da su pred ministra došli s nekoliko zahtjeva, a glavni je bio zatvaranje Županijskog centra za gospodarenje otpadom Kaštijun.

- Ministar je rekao da tom zahtjevu ne može udovoljiti. Iskreno, nismo drugo ni očekivali. Tražili smo da se centar zatvori sve dok se ne riješi smrad koji dopire iz centra i truje naše mještane. Ne prihvaćamo opravdanja da je smrad unutar "dozvoljenih graničnih vrijednosti" jer za nas granica smrada otrovnih plinova koji se šire iz ova dva primitivna deponija u Puli i Rijeci jedino može biti nula, istaknula je Radolović Rosanda.

Predstavnici građana su od ministra zatražili i da "pritisne" gradove i općine koje krše zakon jer donose odluke u kojima se biorazgradivi komunalni otpad skuplja zajedno s miješanim komunalnim otpadom, a to se radi, tvrde predstavnici građana, "kako bi se sačuvala ova dva propala projekta".

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater