NAJNOVIJEPROJEKTI LOKALNOG KLASTERA TURISTIČKIH ZAJEDNICA I MAISTRE

"OCEAN LAVA TRIATHLON" u Vrsaru najznačajniji ovogodišnji projekt

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ
Zaljubljenici u biciklizam u izvanpansionskoj potrošnji troše duplo više nego "obični" gosti (N. LAZAREVIĆ)

Uz Istra Gourmet Festival, ove će se godine realizirati još dva gourmet eventa, "Putevima rovinjskih delicija" u proljetnom i jesenskom izdanju, te novi proizvod, "Tradizione a tavola: vecie ricette del mare

Na stanciji Meneghetti u četvrtak je upriličeno predstavljanje destinacijskih proizvoda, evenata i doživljaja klastera turističkih zajednica grada Rovinja, općina Vrsar, Bale, Svetvičenat i Kanfanar, te hotelske kompanije Maistra. Sanda Bravar, voditeljica destinacijskih projekata Maistre, istaknula je da je medijska prezentacija rezultat dvoipolgodišnjeg rada.

- Suradnjom turističkih zajednica Rovinja, Vrsara, Bala, Svetvinčenata i Kanfanara te Maistre postignuti su značajni sinergijski učinci i kreiran lanac destinacijskih vrijednosti u kojem svoju ulogu i mjesto pronalaze svi nuditelji turističkih usluga u destinaciji. Riječ je o programima koji obrađuju pet segmenata - "Bike", "Outdoor", "Nogomet", "Tenis" i "Gourmet", u kojima nije definiran brend, već su definirani standardi i kriteriji i kvaliteta ponude, istaknula je Bravar.

"Bike" ponuda

Govoreći proizvodima, istaknula je razloge izbora njihovog uvrštavanja u turističku kartu i ponudu destinacije. Tako je projekt "Bike" vezan uz podatak o 80 milijuna biciklista u Europi, odnosno činjenicu da je riječ o najbrže rastućem sportu u posljednjih pet godina. Nije zanemariv ni podatak da, u odnosnu na "obične" goste, zaljubljenici u biciklizam u izvanpansionskoj potrošnji troše duplo više.

- Kad je riječ o MTB stazama, ima 11 i protežu na 300 kilometara pa danas možete sjesti na bicikl u Vrsaru i doći do Savičente urednom stazom opremljenom info tablama, signalizacijom, pratećim kartama… Što se pak tiče cestovnih staza, njih je 15 u dužini 1.021 kilometar, odnosno devet takozvanih. family u dužini od 95 kilometara. S druge strane ,"Bike &Outdoor" nudi trail i treking staze i tri penjališta - Zlatni rt, Limski kanal, Dvigrad, navela je, između ostalog Sanda Bravar.

Podsjetila je da je lani realizirano 11 atraktivnih evenata kojima se ove godine uvode i novi.

- Jedan od ključnih projekata za 2019. je outdoor event "Ocean Lava Triathlon" koji će se realizirati u Vrsaru u listopadu, a čijih se 16 utrka održava u 14 država Europe. Vrsar će ove godine postati jedini hrvatski grad koji će ugostiti ovu prestižnu utrku. Uz Istra Gourmet Festival, ove će se godine realizirati još dva gourmet eventa, "Putevima rovinjskih delicija" u proljetnom izdanju koje je upravo u tijeku, te jesenskom, u kojem dvanaest restorana po promotivnim cijenama nudi jela na bazi sezonskih namirnica. Tu je i sasvim novi proizvod, "Tradizione a tavola: vecie ricette del mare", u sklopu kojeg će se pripremati stara tradicionalna jela na nov, moderan način, pojasnila je Bravar.

Tri milijuna kuna

Zajednički budžet iznosi tri milijuna kuna, s time da je svaka turistička zajednica osigurala i vlastiti potreban za produkciju, promidžbu, uređenje destinacije… Direktori turističkih zajednica koje sudjeluju u projektu složni su u stavu da će se ovim projektima produžiti sezona, ali interes za destinaciju. Naglasili su da je prošle godine u pred i posezoni realizirano 331.582 dolazaka i 1.371.440 noćenja, što je povećanje od 29 posto u dolascima, odnosno 31 posto u noćenjima u odnosu na godinu ranije. Isti trendovi očekuju se i u 2019. 


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini
Webcams provided by webcams.travel add a webcam