POLUOTOK MUCCIA

Obnavlja se šetalište u park-šumi oko rovinjske bolnice

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Ovog su tjedna, uvođenjem u posao tvrtke Benčić d.o.o. iz Rovinja, započeli radovi na obnovi i revitalizaciji dijela parka bolnice „Martin Horvat“ – Punta Muccia. Naručitelj radova je Javna ustanova Natura Histrica iz Pule. Predviđeno trajanje radova je 150 dana, dok vrijednost radova iznosi 1.106.096 kuna. Obnovit će se staze i šetnice, obnoviti ograde na stazi, postaviti novi koševi za otpad i klupe, informativnih tabla.

Radovi se provode u sklopu operacije 8.5.2 „Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture“ iz podmjere 8.5 „Potpora za ulaganja u poboljšanje otpornosti i okolišne vrijednosti šumskih ekosustava“ iz Programa ruralnog razvoja.

JU Natura Histrica i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR) potpisali su Ugovor o financiranju spomenutog projekta, u visini od 702.562 kuna.

Park – šuma Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju “Martin Horvat” nalazi se na poluotoku Muccia smještenom sjeverno od grada Rovinja. Kompleks Specijalne bolnice „Martin Horvat“ ima status preventivno zaštićenog kulturnog dobra. Poluotok Muccia prema Upisniku zaštićenih područja spada u značajni krajobraz “Rovinjski otoci i priobalno područje” kojim se obuhvaćaju svi naseljeni i nenaseljeni otoci, kao i uže priobalno područje.

Obnova i revitalizacija provest će se kroz uređenje postojećih staza i šetnica – rekonstrukcija izvornih staza i šetnica, niveliranje tla po potrebi, minimalno proširivanje radi usklađivanja sa suvremenim standardima i prilagodbe potrebama ciljanih korisnika.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of