REAGIRANJE

O "KOALICIJI" IDS-a I VODNJANSKOG GRADONAČELNIKA: Oglasio se predsjednik vodnjanskog IDS-a Enea Codacci. Evo što kaže

| Autor: Glas Istre
Arhiva (Snimio Milivoj Mijošek)

Arhiva (Snimio Milivoj Mijošek)


Nakon objave članka u Glasu Istre "Vodnjanski gradonačelnik Edi Pastrovicchio prošao je, barem zasad, put od velikog iznenađenja do razočarenja", autora Bojana Žižovića, na svom se facebook profilu oglasio IDS, odnosno predsjednik vodnjanskog IDS-a Enea Codacci. Iako se u njegovom postu nigdje izričito ne navodi da je reakcija izazvana tim člankom, sasvim je izgledno da Codacci reagira upravo na danas objavljeni članak.

"Potaknuti posljednjim medijskim navodima o nekoj vrsti koalicije IDS-a s trenutnom vlasti, predsjednik IDS-a Vodnjan Enea Codacci odlučio je ovim putem demantirati takve medijske konstrukcije.

Njegov osvrt prenosimo u cijelosti:", početak je posta koji i mi prenosimo u cjelosti:

"Vodnjanski IDS djeluje samostalno, a svoje stavove i mišljenja glede političke situacije u Gradu iznosimo redovno i dosljedno na sjednicama predstavničkog tijela kroz rad naših vijećnika. Sjednice Gradskog vijeća su javne te ovim putem pozivam sve građane da ih prate. Kako se ne bi prenosile krive informacije, u ime svih naših članova i partnera mogu slobodno reći da ne postoji nikakva formalna/neformalna koalicija s Nezavisnom listom Edija Pastrovicchia.

Sukladno onome što smo od prvog dana kao podružnica odlučili, nastojimo se ponašati maksimalno odgovorno i konstruktivno, a naša je organizacija otvorena prema svima koji žele doprinijeti razvoju našeg grada.

Pojavile su se mnoge špekulacije u svezi činjenice da je vodnjanski IDS podržao Proračun, što je pojedincima bio povod za plasiranje potpuno neutemeljenih teza. Ovdje želim napomenuti da na razini gradova i općina podržavanje proračuna od strane oporbe nije nikakav presedan, već slučaj u većini mjesta u Istri. Što se nas konkretno tiče, IDS je podržao proračun koji je po pozicijama bio skoro pa isti svim prethodnim godinama, a ne Nezavisnu listu Edija Pastrovicchia. To je jedini razlog, a svako drugo tumačenje je tendenciozno. Posebice ono na osobnoj razini - ja njemu ne dugujem nikakvu uslugu, kako u privatnom tako i u poslovnom životu, kao što ni on meni ne 'duguje' ništa. I to je činjenica.

Netočna je i interpretacija da smo u dogovoru s većinom jer nismo predali amandmane na proračun. Prije izglasavanja proračuna predali smo prijedlog s 50-ak konkretnih i provedivih ideja koje su se mogle ugraditi u isti, vodeći računa da se nastave već započeti projekti, ali i da se poduzmu potrebne aktivnosti za realizaciju novih projekata bitnih za kvalitetu života svih naših sugrađana. Prijedlozi su bili grupirani u nekoliko područja, od infrastrukture, mladih, socijalne skrbi, kulture, sporta itd. Od istih bi izdvojili nastavak projekta „VODYOUNG“ vezano za stambeno zbrinjavanje mladih te uvođenje dualnog modela stipendiranja učenika i studenata (javno-privatno partnerstvo). Izgradnju Doma za umirovljenike, novih dječjih igrališta, projektiranje i realizacija Sportskog centra Vodnjan primjeren potrebama naše djece, sportaša i rekreativaca, kao i ulaganje u ostalu sportsku infrastrukturu (Galižana i Peroj). Revalorizaciju starogradskih jezgri (šterne i volte), ali i sve ostalo vezano za očuvanje i valorizaciju bogate i nemjerljive kulturne baštine. Definiranje lokacije i izgradnja novog Vatrogasnog doma, kao i „pet friendly zona“. Naravno predložen je i nastavak aktivnosti Programa gradnje i održavanja javnih površina. Osmišljavanje svih ovih politika zahtijevalo je veliku količinu rada i truda te smo se s pravom nadali da će neki projekti biti uzeti u obzir.

Svakako da nas trenutna politička situacija u Vodnjanu ne veseli niti smo zadovoljni njome, ali svatko manifestira svoje nezadovoljstvo na sebi svojstven način. Iako se po nekim političkim obrascima i očekuje da oporbena strana kritizira nesposobnost i nerad vladajućih, tako ni naša konstruktivna kritika sigurno neće izostati. Međutim u sredini koja još uvijek liječi rane i traumatizirane međuljudske odnose iz prošlih političkih zbivanja, potrebno je prije svega stati na kraj ovom „građanskom ratu“, zbog dobrobiti i razvoja cijele zajednice. Mislim da će me mnogi moji sugrađani razumjeti.

Mi ćemo se i dalje truditi nuditi kvalitetna i izvediva rješenja za budući rast i razvoj Vodnjanštine, i kako bi rekli naši stari gledati u svoj pijat i delati!

A o ishodima i osvajanju vlasti, odlučivati će birači kad dođe vrijeme, nadam se na temelju toga „tko je bolji“ a ne tko je „manje loš“."

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini